Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Κερατσίνι, το “Ταξιδεύοντας” ταξίδεψε τους οπαδούς του, που το λάτρεψαν ακαριαία, στην πιο ζεστή γωνιά της θαλασσινής νοστιμιάς. Το βόρειο αδελφάκι της Ν. Ερυθραίας προκύπτει ακόμα πιο καλομαθημένο, πιο επίσημο, με ένα λιτό, αστικό ντεκόρ, που δεν σου αποσπά ιδιαιτέρως την προσοχή για να σε αφήσει να επικεντρωθείς στο ψητό, που εδώ δεν είναι κοντοσούβλι. Δεν θα μείνω στο ψάρι, που ναι, είναι ημέρας για να σας καθοδηγήσω σε μαγείες ακόμη πιο πρωτότυπες ή καλύτερα, να σας αφήσω στα επιδέξια χέρια της πεντάμορφης Κατερίνας Ρεκούνα, που μπορεί να είναι Ουκρανή αλλά μαγειρεύει τη θάλασσα με την ίδια ουσία, την ίδια ακριβώς άποψη, με τον πιο μερακλή, σαλονικιό, παραδοσιακό γνώστη της θαλασσινής μαεστρίας.

Taxidevontas-4108

Ξεκινήσαμε με μια θεσπέσια καβουρόσουπα με σαντιγί σελινόριζας, βυθιστήκαμε στην απλότητα της πιο γλυκιάς, ξεφλουδισμένης ντομάτας με ελαιόλαδο και κάππαρη, μαγευτήκαμε από την πιο βελούδινη, ολόγλυκη, σπιτική λακέρδα, τον πιο ζουμερό γαύρο, δοκιμάσαμε την πιο πολίτικη ρεγγοσαλάτα με μαϊντανό, ξιδάκι και ψωμί, ενθουσιαστήκαμε με τον ωμό φιλεταρισμένο τόνο και το γλυκόξινο φρέσκο αγγουράκι με άνηθο, με τα άγρια, βασιλικά στρείδια που περνούν ελάχιστα από τη φωτιά με μια στάλα βούτυρο και μαϊντανό, φάγαμε τραγανό γαριδάκι, γόνο καλαμαριού κι ακόμα πιο τραγανή τηγανητή πατάτα, κοινωνήσαμε το ιώδιο στον πιο λιτό, αχνιστό χορό όλων μαζί των φρέσκων οστράκων, βιώσαμε τη μοναδική γεύση της γαρίδας «μονόκερως» από τη Β. Εύβοια και του τηγανητού χταποδιού με μπαχαρικά και δάφνη, τελειώσαμε με ένα υπέροχο μαύρο ριζότο με σουπιά και πεντανόστιμο αναποφλοίωτο ρύζι. Αν στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν τρεις ψαροταβέρνες-εμπειρία, αυτή εδώ είναι σίγουρα η μία από αυτές.

info
Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία, 210 6201572

Δείτε επίσης

Travolta: δεν χορεύει, ψαρεύει

Μαύρη Θάλασσα: Ο βυθός όπως τον ονειρεύτηκες

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr