Για το Δίπορτο έχει χυθεί πολύ γαστρονομικό μελάνι. Λίγοι, όμως, προσέχουν τα τραπεζάκια που δεν αδειάζουν ποτέ και συνεχώς πληθαίνουν κάτω από το στέγαστρο του ακριβώς απέναντι πεζοδρομίου. Της Θεάτρου Το Στέκι είναι μια καθημερινή ιστορία μιας οικογένειας και 10 ατόμων που επέμειναν και πρόκοψαν στις δυσκολίες μιας ιδιαίτερης γειτονιάς, 18 χρόνια στις επάλξεις.

diporto

Με καταγωγή από τη Β. Ήπειρο, η οικογένεια Βαρέση είναι το ραντεβού για το τσιπουράκι του Σαββάτου πολιτικών, δικηγόρων, καλλιτεχνών και γιατρών, είναι το σπιτικό φαγητό της εργαζόμενης γειτονιάς, είναι οι τουρίστες που έρχονται με τον οδηγό στο χέρι για τα διάσημα τηγανητά λαχανικά της Ελένης και της Μπρεσίντα – μελιτζάνα, κολοκύθια και ονειρεμένες πιπεριές με μπαλσάμικο. Είναι κυρίως η καθημερινή ιστορία μιας επιτυχίας που μαγειρεύει το πιο αληθινό φαγητό της αγοράς πάνω σε ένα γκαζάκι.

diporto2

Σπανάκι με αβγά μάτια, άνηθο και κρεμμυδάκι, ζεστή φάβα σαντορινιά, μαγικούς γίγαντες με κοκκινοπίπερο, μαυρομάτικα σαλάτα που δεν τσιγκουνεύονται τα πιο φρέσκα λαχανικά και αρωματικά της αγοράς, πουρές βουτυράτος και λουκούμι κοκκινιστό, γαύρος μαρινάτος και μαγκιόρικη πατατοσαλάτα, τραγανός κεφτές και καλαμαράκι, κάθε μέρα και μια άλλη ιδέα της εποχής.

Η Ελένη, μετά από τόσα χρόνια, να παραλαμβάνει η ίδια τα υλικά της και να τα επιστρέφει αν δεν συμφωνήσει στην ποιότητα, να φέρνει τη ρίγανή της από τα βουνά της Κορυτσάς, να ψωνίζει λάιμ όταν δεν υπάρχει ελληνικό λεμόνι, να νοιάζεται για το υγιεινό, το πιο σπιτο-μαγειρεμένο. Μια έκπληξη που δεν περιμένεις από έναν καφενέ.

info
Θεάτρου 3-7, Αθήνα, τηλ. 210 3215438. Τιμές: € 8 – 10. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι τις 7 μ.μ. Κλειστά Κυριακή.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr