Στην παραλία του Μπάλλου, το Bianco μάς καλεί κι αυτό το καλοκαίρι για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και απόλαυσης, προσφέροντας απαράμιλλη τηνιακή φιλοξενία και γεύσεις που τιμούν τα τοπικά προϊόντα.

TΟ BEACH HOUSE RESTAURANT BIANCO επιστρέφει για τρίτη χρονιά, ανανεωμένο γευστικά και αισθητικά, αλλά σταθερά αγαπημένο. Ο μεγάλος χώρος της παραλίας, με την καθαρή αμμουδιά και την εύκολη πρόσβαση, καθώς απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα σε σχεδόν ευθεία γραμμή τη Χώρα, μας εντυπωσίασε εξαρχής με τη διαρρύθμισή του, που ουσιαστικά διαιρεί την παραλία στα τρία, με το εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, το κομμάτι με τα sunbeds και τις ομπρέλες, και το μπαρ με τα lounge καθίσματα.

Πλέον, διατηρώντας το ίδιο μοτίβο, έχουν φροντίσει ο χώρος να γίνει ακόμη πιο άνετος, με σεβασμό στιςανάγκες για χαλάρωση και απόλαυση του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Παράλληλα, η προσθήκη νέων στοιχείων στη διακόσμηση αναβαθμίζει την αισθητική εμπειρία και αναμένεται να εκπλήξει όσους βρεθούν και φέτος στην παραλία του Μπάλλου.

Ο Βαγγέλης Κατσίκης με τον σεφ Ηλία Κιαζόλι

Νέες, γευστικές εκπλήξεις
Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Bianco είναι να αναδείξουν τη γευστική παράδοση της Τήνου. Έτσι, ενώ η φιλοσοφία του μενού βασίζεται στη δημιουργική κουζίνα με επιρροές από διάφορες χώρες, στόχος είναι οι γεύσεις αυτές να συνδυαστούν με άφθονα τηνιακά προϊόντα.

«Τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα της Τήνου είναι οδηγός μας και κομμάτι της φιλοσοφίας του Bianco.Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τις αγκινάρες, την κάππαρη, τη μεγάλη ποικιλία τυριών… Είναι αξιοσημείωτο και πολύ ενθαρρυντικό, επίσης, ότι πλέον νέοι ντόπιοι παραγωγοί, συνεχίζοντας την παράδοση του νησιού, ασχολούνται με την καλλιέργεια, την κτηνοτροφία, την τυροκομία και την οινοποιία. Είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί στην πραγματικά ποιοτική προσπάθειά τους», μας λένε.

Την υλοποίηση αυτού του «παντρέματος» έχει αναλάβει ο σεφ Ηλίας Κιαζόλι, που φέτος προτείνει νέα πιάτα όπως μεσογειακή αποδομημένη τάρτα μεκρέμα τυριών, ντοματίνια, πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης και αλμυρό μπισκότο από παλαιωμένη γραβιέρα Τήνου, λαχανοντολμάδες θαλασσινών με λάχανο σαβόι, μαγιονέζα ταραμά, χυμό από τουρσί, ντομάτα και πράσινο λάδι, fregola θαλασσινών με γυαλιστερές και κυδώνια.

Ψάρι φρικασέ με άγρια χόρτα Τήνου και μπαλοτίνα σφυρίδας με φάρσα λαχανικών τυλιγμένη σε nori, πουρέ από σελινόριζα αρωματισμένη με εσπρέσο και κρέμα αβοκάντο, jalapenos. Δεν παραλείπουμε να κλείσουμε το γεύμα με γλυκό, όπως μία αρωματική τάρτα λεμονιού με χειροποίητο παγωτό από αγελαδινό γάλα.

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο μια βραδινή επίσκεψη επιβάλλεται, για να απολαύσετε το γεύμα σας υπό το φως του φεγγαριού, με την ήχο της θάλασσας, τα φώτα της Σύρου απέναντι και τη χαλαρή μουσική να κάνουν κάθε βραδιά ξεχωριστή. Όσο για τον ατμοσφαιρικό χώρο του μπαρ, εκεί θα απολαμβάνετε δροσιστικά κοκτέιλ όπως Bianco Mojito και Μαστίχα Fresh, καθώς και άλλα ξεχωριστά καλοκαιρινά ποτά, από τις 9 το πρωί εώς τη δύση του ηλίου.

«Με οδηγό μας την ποιότητα»
«Η περυσινή χρονιά ήταν σαφώς ιδιαίτερη, λόγω της πανδημίας. Εμείς καταφέραμε με σύνεση να κάνουμε κάθε επισκέπτη να αισθάνεται ασφάλεια, εμπιστοσύνη και να απολαμβάνει την ποιότητα στο εστιατόριο, στην παραλία και στο σέρβις μας γενικότερα.

Παράλληλα, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και να βελτιώσουμε τη φιλοσοφία της φιλοξενίας μας. Τη φετινή χρονιά, με τον ίδιο οδηγό και με περισσότερο ζήλο, αφού ο κόσμος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να χαλαρώσει και να απολαύσει τις διακοπές του, εμείς παρέχουμε αυτό που χαρακτηρίζει το Bianco σε όλες τις δραστηριότητές του και δεν είναι άλλο από την ποιότητα»,  μας είπε ο Βαγγέλης Κατσίκης, ιδιοκτήτης του Bianco.

Δείτε επίσης:
Street food στην έθνικ γειτονιά του Συντάγματος

Brio: Ένα κλασικό -επιτέλους- γαλλικό μπιστρό

The Atrium of Alexander’s Lounge: ένας μυστικός κήπος στο κέντρο της πόλης

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr