Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι στη Μύκονο, το αγαπημένο βορειο- ιταλικό εστιατόριο επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, για να προσφέρει ακόμα μία χρονιά αξέχαστες γευστικές απολαύσεις μέσα από καθιερωμένες αλλά και νέες προτάσεις βασισμένες στα υλικά της εποχής και την έμπνευση του Ivan Ottaviani.

IVAN-OTTAVIANI

Ανάμεσα στις νέες προτάσεις της κουζίνας βρίσκουμε tartar από φρέσκιες γαρίδες με Tartufo Tuber Uncinatum και μικρή σαλάτα εποχής, Paccheri di Gragnano με γαρίδες, σουπιά, μελάνι, άγρια μανιτάρια, τρούφα, κατσικίσιο τυρί και Vin Santo, Risotto με βασιλικό κάβουρα, σαφράν και αβγοτάραχο Τρικαλινός κ.ά. Μη διστάσετε να αναζητήσετε την ψαριά της ημέρας που προτείνουν all’ acqua pazza με τοματίνια, κάππαρη και μαϊντανό αλλά και το φιλέτο χήνας al Balsamico tradizionale, με αχλάδια σοταρισμένα με κρασί Amarone. To Tiramisu di Sale & Pepe με σπιτική μαρμελάδα raspberry, biscotto savoiardo al caffe Sambuca, κρέμα mascarpone, σοκολάτα Μαδαγασκάρης και φρούτα του δάσους είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.

sale-e-pepe-dish

Οι ανανεωμένες προτάσεις του Sale e Pepe συνεχίζονται με το Menu Classico del Chianti, ένα νέο, προσιτό μενού τεσσάρων πιάτων που συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί Chianti Classico Castello di Quarteto DOCG 2013 ή Soave Classico Roccolo Grassi LaBroia 2012, το οποίο είναι διαθέσιμο καθημερινά εκτός Σαββάτου. Για τους λάτρεις της τρούφας το Sale e Pepe προσφέρει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, το Il Tartufo Bianco e Nero Regalo di Natale με συνδυασμούς συστατικών που έχουν ως στόχο να αναδείξουν το φίνο άρωμα και τη μεστή γεύση της λευκής και μαύρης Τρούφας.

Menu Classico del Chianti

Minestrone Francescano: σούπα λαχανικών με όσπρια, σιτάρι, ρύζι & άγρια μανιτάρια

Επιλογή από:
Pappardelle με ραγού από πάπια & μανιτάρια
Tortelli γεμιστά με γλυκιά gorgonzola και αχλάδια με φρέσκο βούτυρο, καρύδια & ρόκα

Επιλογή από:
Scaloppa από μοσχάρι Black Angus με πατάτες αρωματισμένες με δενδρολίβανο & ρόκα
Ψάρι ημέρας all’acqua pazza με τοματίνια, κάππαρη & μαϊντανό

Επιλογή από:
Σπιτικό παγωτό βανίλια με καραμελώμενα πικάντικα σύκα
Fondant σοκολάτας με σορμπέ πορτοκαλιού

Σερβίρεται με ένα ποτήρι κρασί

Chianti Classico Castello di Querceto DOCG 2013
ή
Soave Classico Roccolo Grassi La Broia 2012

Το παραπάνω μενού προσφέρεται καθημερινά εκτός Σαββάτου

SALE-&-PEPE-Χώρος

Menu il Tartufo Bianco e Nero Regalo di Natale

Βελουτέ από κολοκύθα αρωματισμένη με τραγανό φασκόμηλο & μανιταράκια, με Caspian Keta Χαβιάρι Malossol
Αβγό μάτι με λευκή τρούφα & σοταρισμένο σπανάκι
Carpaccio απο μοσχάρι Black Angus με μανιτάρια sauté, βαλεριάνα, parmigiano, blueberries & φρέσκια μαύρη τρούφα
Taglierini με βουνίσιο prosciutto απο την Τοσκάνη & λευκή τρούφα
Classiche Scaloppine από μοσχάρι Black Angus με κρασί Marsala, λευκή τρούφα & πούρε πατάτας αρωματισμένο με γλυκό σκόρδο
Ζεστό pecorino απο την Τοσκάνη με μαύρη τρούφα & μέλι τρούφας
Creme Mascarpone με λευκή τρούφα & παλαιωμένο Armagnac

Το παραπάνω μενού είναι υποχρεωτικό για όλο το τραπέζι

info
Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102
Ώρες λειτουργίας:Τρίτη – Παρασκευή: 19.30 – 00.30, Σάββατο & Κυριακή: 13.30 – 00.30
Menu Classico del Chianti: €35/άτομο, Il Tartufo Bianco e Nero Regalo di Natale: €69/ άτομο.
Δευτέρα κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr