Για το The Clumsies, ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας και από τα World’s 50 Best Bars, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ούτε βέβαια, για τον βραβευμένο Αθηναγόρα Κωστάκο, έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς.

Και αυτή τη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο μενού, ειδικά διαμορφωμένο για delivery και take away, που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και είναι διαθέσιμο online μέσα από τις πλατφόρμες Wolt και efood.

Στον κατάλογο θα βρει κανείς πιάτα καθημερινά και υγιεινά στη λογική των bowl food, με υψηλή θρεπτική αξία, χωρίς γλουτένη και πολλές vegetarian επιλογές, που ταιριάζουν ιδανικά με την εμπνευσμένη cocktails & spirits list του The Clumsies.

Το all day menu αποτελείται κατά κύριο λόγο από finger food και σνακ, όπως mini burgers, mini tacos και baos, ενώ δεν λείπουν και οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με σύγχρονη εκτέλεση, όπως τα σουτζουκάκια ταρτάρ.

Το brunch menu, που θα είναι διαθέσιμο καθημερινά μέχρι τις 18:00, επενδύει σε κλασικά και πληθωρικά πιάτα, ενώ τις Κυριακές θα ενισχύεται με τρεις επιπλέον προτάσεις ημέρας.

Οσο για τα γλυκά, που επιμελείται ο pastry chef Σπύρος Αρτελάρης, ισορροπούν ανάμεσα στην πλούσια γεύση και τη healthy φιλοσοφία όλου του μενού. Αγαπημένη μας επιλογή, η πάβλοβα με κρέμα από ελληνικό γιαούρτι, λευκή σοκολάτα, μούρα, ελληνικό μέλι και τραγανή μαρέγκα.

Για να πάρετε μια γεύση, εξασφαλίσαμε για εσάς δύο από τις συνταγές του νέου μενού που επιμελείται ο Αθηναγόρας Κωστάκος!

Chicken eat cornflakes

Υλικά
Για τη μαρινάδα

400 γρ. μπούτι κοτόπουλου (ξεκοκαλισμένα και χωρίς πέτσα)
60 γρ. γιαούρτι
20 γρ. τριμμένο τζίντζερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη ξερή

Για το πανάρισμα
400 γρ. κορν φλεικς, χωρίς ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. αλευρι

Για τη Sauce
100 γρ. τυρί κρεμώδες (τύπου φιλαδέλφεια)
100 γρ. μαγιονέζα
60 γρ. τζίντζερ
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
χυμός από 1 lime και ξύσμα
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Διαδικασία
Αφήνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στη συνέχεια, χτυπάμε 2 αυγά και παναρουμε με την εξής τεχνική: πρώτα αλεύρι, μετά μέσα στο μείγμα των αυγών και μετά στα κορν φλεικς.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά και στραγγίζουμε σε στεγνό χαρτί, προσθέτοντας καπνιστή πάπρικα και αλάτι.

Σερβίρουμε μαζί με τη σος.

Μωσαϊκό Σοκολάτας

1100 γρ. βούτυρο αγελάδας
400 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κακάο
400 γρ. αυγό
220 ml κονιάκ
1100 γρ. πτι μπερ μπισκότα
220 γρ. φυστίκια Αιγινης ελαφρά καβουρδισμένα

Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα.

Ρολαρουμε με μια μεμβράνη σε σχήμα (λουκάνικου), παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και κόβουμε σε φέτες.

Για σος (προαιρετικά), προσθέτουμε λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με ελάχιστο ανθό αλατιού.

info
Καθημερινά 11:00 – 23:00 από το Clumsies (Πραξιτέλους 30, Σύνταγμα) και μέσα από τις πλατφόρμες Wolt & efood

Δείτε επίσης:

The Clumsy Gift Box: Tα κοκτέιλ του The Clumsies σε κουτί

Τhe Clumsies και Baba Au Rum ξανά στα καλύτερα του κόσμου

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος στο The Clumsies

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr