Το γνωστό μανιάτικο εστιατόριο της Μακρυγιάννη συμπλήρωσε 12 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει συστήνοντας νέα πιάτα, που βέβαια μένουν πιστά στη γευστική ταυτότητα του.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

ΦΙΛΕΤΟ-ΨΑΡΙΟΥ

Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης προσέθεσε στο μενού πιάτα όπως χταπόδι γλασαρισμένο με βαλσάμικο, με φάβα και φρέσκια ρίγανη, φιλέτο ψαριού σε ταμπουλέ φρέσκων λαχανικών και σάλτσα άγριου μάραθου, οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με φρέσκα βότανα και μοσχαρίσιο συκώτι με παντζάρια και σάλτσα από οξύμελι. Στα highlights του ανανεωμένου μενού και ο γεμιστός κόκορας με μανιτάρια και πεκορίνο Αμφιλοχίας, σε σπασμένη πατάτα με καπνιστό χοιρινό και πράσο, αλλά και το δικό τους χειροποίητο τυλιχτό σουβλάκι με πανσέτα και σάλτσα γιαούρτι.

ΚΟΚΟΡΑΣ

Δίπλα τους και τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα του Μάνη Μάνη, όπως το αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος με άγρια χόρτα και σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό, ο καγιανάς με σύγκλινο Μάνης και η κρύα σαλάτα με φακές, πορτοκάλι και σύγκλινο.

ΔΙΠΛΕΣ

Προσθήκες όμως συναντάμε και στον κατάλογο με τα γλυκά, όπου η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα σε ελεύθερη μετάφραση και με καμένη μαρέγκα, κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ στο ίδιο ύφος αποδόμησης κινούνται και οι παραδοσιακές δίπλες που παρουσιάζονται σε ποτήρι με κρέμα αρωματισμένη με θυμαρίσιο μέλι και καρύδια.

info
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, τηλ. 210 9218180.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο: 14:00-23:00, Κυριακή 13:00-18:00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr