Η νέα κάρτα των κοκτέιλ του «γαστρονομικού» μπαρ στην Κολοκοτρώνη αποτυπώνει τη φρέσκια οπτική του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας μιας από τις πιο δημιουργικές μπάρες της Αθήνας.

Φρέσκο, κομψό, ίντριγκα στον ουρανίσκο. Αυτό είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό τρίπτυχο που περιγράφει το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται σε μια από τις αθηναϊκές μπάρες που αξίζει πολλές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις για να δοκιμαστεί σε όλες τις δημιουργικές πτυχές της. Αισθητικά προσεγμένα κοκτέιλ, απόλυτα ισορροπημένα, συνδυάζουν τη φινέτσα και το διαχρονικό στιλ του κλασικού με τη νεωτεριστική διάθεση ενός σύγχρονου μπαρ. Ο συνιδιοκτήτης Σπύρος Κερκύρας, γνωστός στην πιάτσα για τα δημιουργικά concepts που επιμελείται, πλαισιώνεται από μια ομάδα έμπειρων bartenders όπως ο Θάνος Καρεκλάς, που έχει αναλάβει χρέη Head Bartender, όπως και τους Δημήτρη Κασβίκη και Μάνθο Γκουβέλη, που ετοιμάζουν perfect serves με βάση αποστάγματα όπως τεκίλα ή ρούμι, αλλά και ποτά όπως το ουίσκι σε στιλάτες κλασικές εκδοχές ή ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Αναζητήστε το αρωματικό Malty & Foamy με Talisker 10 ετών, αλατισμένη καραμέλα, bitters μαύρου καρυδιού και αφρό σοκολάτας, ένα κοκτέιλ με γεύσεις ξεκάθαρες, ισορροπίες άρτιες και αρωματικό σύνολο που ίσως να το καταστήσει ένα από τα best sellers της νέας τους κάρτας. Αν ωστόσο προτιμάτε πιο δροσερά «σύνολα», μάλλον θα σάς κερδίσει το γοητευτικό Smells like Apple Spirit, με βότκα, εκχύλισμα λουίζας, cordial πράσινου μήλου, yuzu και electric bitters ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η «ζωηρή» λίστα με τα Bubbles & Highballs.

Πιο prive, ο χώρος που διαμόρφωσαν στο υπόγειο που θυμίζει έντονα speakeasy bar, αποπνέοντας μια σικ αύρα με τις Chesterfield πολυθρόνες, το χαμηλό φωτισμό αλλά και τον προσωπικό σας butler. Premium ποτά και αποστάγματα, επιλεγμένα κρασιά από το διεθνή αμπελώνα, εκλεκτά τυριά, αλλαντικά και πούρα-για τους λάτρεις του είδους- είναι ορισμένα από όσα εδώ θα δοκιμάσετε σε αναζήτηση της απόλυτης μέθεξης του μυστικού κώδικα της απόλαυσης με τους ήχους του Tom Waits αλλά και soul-jazz ακουσμάτων. Η επίσκεψη στο χώρο γίνεται αποκλειστικά με κρατήσεις.

info
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα, Τηλ. 21 3005 2153

Δείτε επίσης
Φαγητό στην μπάρα: Η νέα διεθνής τάση

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr