Με ανεβασμένη διάθεση και ολοκαίνουρια πιάτα, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi μας καλεί σε νέες εμπειρίες.

Dining - Baku

Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα με το αποικιακό εσάνς και τον εξωτικό χαρακτήρα που σε κάνουν να νοιώθεις μοναδικά σε κάθε επίσκεψή σου στο The Margi. Είναι το ευγενέστατο προσωπικό, που σε προσέχει διακριτικά λίγο παραπάνω απ’ αυτό που σ’ έχουν συνηθίσει. Είναι οι μεσογειακές γεύσεις του Παναγιώτη Γιακαλή, στο Baku, που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου με πρωτότυπους συνδυασμούς άρτια εκτελεσμένους. Είναι ακόμα και τα σκεύη που σου σερβίρουν, που είναι ένα κι ένα και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις γεύσεις, προκαλώντας τα μάτια, εκτός από την όρεξή σου. Είναι όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα…

Dining - Baku Fireplace

Φέτος, που το ξενοδοχείο κλείνει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, το γιορτάζει με εκπλήξεις. Όπως με τις “Laid Back Fridays”, μια προσφορά που ισχύει κάθε Παρασκευή και περιλαμβάνει ένα ειδικό μενού επιλεγμένο από τον σεφ στην τιμή των 25 ευρώ/άτομο! Ή τα εποχικά προϊόντα παραγωγής της The Margi Farm, μιας ιδιωτικής έκτασης 20 στρεμμάτων στα Καλύβια, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο μενού. Τελικά το Baku μπήκε στη λίστα των αγαπημένων μας και ρίζωσε για τα καλά.

kritharoto
Κριθαρώτο παντζαριού με καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και ελαφριά κρέμα σκόρδου.

Από τα πιάτα ξεχωρίζουν η σούπα αγκινάρας Ιερουσαλήμ με κοτόπουλο μπρεζέ πάνω σε πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι, που έρχεται συνοδεία μιας μπρουσκέτας από πατέ φουά γκρα και τσάτνευ αχλαδιού. Αλλά και το απίθανο κριθαρώτο παντζαριού με καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και ελαφριά κρέμα σκόρδου.

Lavraki1
Λαυράκι πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα.

Από τα κυρίως μας κέρδισε το λαυράκι, που έρχεται ξαπλωμένο πάνω σε σταμναγκάθι με λευκό ταραμά, καλαμάρι σωτέ και αχινοσαλάτα και το ζουμερό rib-eye από prime angus beef, που συνοδεύεται με σος μπεαρνέζ και τραγανές σπιτικές πατάτες τηγανητές. Τέλος, το ολόφρεσκο μιλφέιγ λεμονιού που έρχεται παρέα με φιλετάκια πορτοκαλιού και παγωτό από grand marnier σκίζει.

drz-themargi-7414-2
Rib-eye από prime angus beef με σος μπεαρνέζ, mini σαλάτα και σπιτικές πατάτες.

citrus fruit1
Τα εσπεριδοειδή: μιλφειγ λεμονιού, φιλέτο πορτοκαλιού και παγωτό από grand marnier

Η εμπειρία στο Baku ολοκληρώνεται με υπέροχα κοκτέιλς από τα χεράκια του Κωνσταντίνου Μπάση και από lounge και jazz ήχους, που δένουν απίστευτα με τα custom-made έπιπλα και τη γήινη ατμόσφαιρα. Για μεγάλες παρέες αξίζει να κλείσετε το μεγάλο τραπέζι (8 ατόμων) στην αίθουσα με τα χειροποίητα φωτιστικά από παλιά βαζάκια και καράφες.

info
The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924, www.themargi.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr