Πολλές φόρες είναι βαρύ να κουβαλάς την ιστορία και το όνομα μιας οικογένειας. Όλοι περιμένουν να φανείς αν μην τι άλλο άξιος συνεχιστής. Κάτι που τις περισσότερες φορές αγχώνει και τρομάζει. Άλλες πάλι, όλα κυλούν ρολόι και όχι μόνο συνεχίζεται η παράδοση αλλά και εξελίσσεται.

barabicu1

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Barabicu, όπου οι κόρες της Ρένας Τόγια, γνωστή ως “Ρένα της Φτελιάς”, Μπέσσυ και Τζίνα, πάτησαν πάνω στην πολύχρονη εμπειρία της μαμάς, ξέφυγαν όμως από την κουζίνα της και προχώρησαν σε αλλά μονοπάτια, πιο κρεατοφαγηκά. Ακριβώς όπως μαρτυρά και το όνομα (Barabicu στην γλώσσα της φυλής Ταϊνό, της Καραϊβικής, σημαίνει μπάρμπεκιου)! Και κάπως έτσι, αυτό το grill house πήρε σάρκα και οστά πριν από 2 χρόνια.

Ο χώρος του ευχάριστος και ζεστός, χωρίς να σε πνίγει και από την πρώτη στιγμή, σε κάνει να νιώθεις οικεία, σαν να βρισκόσουν καλεσμένος σε κάποιο σπίτι φίλου. Εμείς εκείνο το βράδυ προτιμήσαμε να καθίσουμε στο αίθριο, που σε λίγο καιρό θα απελευθερωθεί από τα απαραίτητα προστατευτικά για το κρύο, θα ανοίξει τις τζαμαρίες του και θα μεταμορφωθεί σε μια όμορφη αυλή.

barabicu4

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με μια σαλάτα από πράσινα ανάμεικτα σαλατικά, λιαστή ντομάτα για να σπάει την γλυκά από την σος πετιμέζι, πασπαλισμένη από τριμμένο καρύδι. Παρέα είχε τραγανά ρολίνια ψητού κολοκυθιού, που περικύκλωναν με μαεστρία μικρές μπουκιές ανθότυρου. Ταυτόχρονα ήρθαν και κάτι ροδέλες ψητής μελιτζάνας με μοτσαρέλα, που είχαν τυλιχτεί από λεπτές φέτες προσούτο, καθώς και ένα γεμιστό ζυμάρι με πικάντικο κιμά και φέτα. Δεν είχε τηγανιστεί ή ψηθεί στο φούρνο, αλλά το είχαν περάσει από την σχάρα και συνοδευόταν από δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού, κόκκινης πιπεριάς και κόλιανδρου.

barabicu2

Αυτά ήταν αρκετά για να μας ανοίξουν την όρεξη και να περάσουμε στα κρέατα. Το μενού το έχουν σχεδιάσει έτσι ώστε να σου δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείς τα πιάτα (to share), άρα και να δοκιμάσεις περισσότερα. Το πρώτο που δοκιμάσαμε ήταν ένα ζουμερό και πολύ γλυκό κοτόπουλο με γλάσο μελιού, ψητά φιστίκια Αιγίνης και ζεστή σαλάτα ντομάτας με φέτα. Η μοσχαρίσια πικάνια, που ακολούθησε, με σως τσιμιτσούρι και αρωματικό ταμπουλέ ήταν αρκετά ζουμερή και σωστά ψημένη. Τα χοιρινά spare ribs, που είχαν μαριναριστεί σε bbq sauce, τζίντζερ και λάιμ είχαν και αυτά μια γλυκάδα που μετριαζόταν λίγο από την όμορφη κάψα που σου άφηνε το τζίντζερ ως επίγευση. Ωραία ήταν και η μοσχαρίσια ταλιάτα με ψητά λαχανικά και “βραχάκια” τηγανητής πατάτας -πολύ θα ήθελα να ήταν περισσότερα!

IMG_9178

Σε γενικές γραμμές τα κρέατα στο Barabicu κόβονται σωστά, ψήνονται όπως πρέπει και σερβίρονται “φειδωλά”, χωρίς περιττές σάλτσες και γαρνιτούρες που να τα επισκιάζουν.

info
25ης Μαρτίου 28, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6743874. Kόστος: € 25 – 35. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr