Από την αρχή που άνοιξε ο Γιάννης Κοροβέσης μας είχε «προειδοποιήσει» ότι θα αλλάζουν πολύ συχνά τη λίστα τους και θα ακολουθούν την εποχικότητα των υλικών και προϊόντων σε μια κατηγορία. Και όντως έτσι έγινε. Έτσι, αρχικά, εκτός από τα signature υπήρχαν και τρία κοκτέιλ που σαν βάση είχαν το πορτοκάλι, τα οποία τώρα έδωσαν τη θέση τους στην πιπεριά. Πίσω από τα οποία βρίσκεις τόσο τον Γιάννη όσο και τον Σταμάτη Σταματιάδη, head bartender του Borsalino και εμπνευστή των περισσότερων.

borsalino3

Ας περάσουμε όμως στο ζουμί, δηλαδή στα in season, τρία στον αριθμό, που σαν κύριο συστατικό έχουν την πιπεριά. Δοκίμασα πρώτα το Smoke and mirrors με mezcal, Skinos μαστίχα, χύμο από ροζ γκρέιπφρουντ και πουρέ από πιπεριά Φλωρίνης. Γλυκός και καπνιστός συνδυασμός με πιπεράτη μύτη και ωραίο τελείωμα με τη μαστίχα να σου μένει στο στόμα. Πιο καυτερό και πιο κοντά στα δικά μου γούστα είναι το Pepper gas. Ένα cocktail που φέρνει κάτι από Margarita αλλά στην πιο καυτερή εκδοχή της. Το ρούμι συνδυάζεται με τις πιπεριές jalapeños, σιρόπι αγαύης και το λικέρ Yellow Chartreuse. Λάτρεψα αυτό το ελαφρύ μούδιασμα που άφηνε στη γλώσσα από την κάψα των jalapeños. Αυτή την κατηγορία ολοκληρώνει το La Campana. Ένα Daiquiri, θα έλεγα, με τεκίλα, πράσινη πιπεριά που έβγαινε πολύ στη μυρωδιά, βανίλια και λεμόνι.

borsalino4

Στα signature τώρα, φαίνεται η πιο ψαγμένη δουλειά που έχει κάνει όλο το team του Borsalino. Θα ξεκινήσω από το Dirty Martini που δοκίμασα και ήταν ένα από τα «σοβαρά ποτά» όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε. Μια «μαγειρεμένη» εκδοχή του Dry Martini με καπαρόφυλα, ελιές, θυμάρι και φλούδες από εσπεριδοειδή. Ένα σύνθετο κοκτέιλ με αλμυρές, πικρές γεύσεις και θυμαρίσια αρώματα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το πράσινο, ελαφρώς όξινο Hulk. Tequila μαζί με macha τσάι –που αρχίζει και γίνεται της μόδας, σέλερι και λάιμ. Πιο «γυναικείο» χαρακτήρα έχει το Viola. Το gin συναντά το γάλα αμυγδάλου, το λάιμ αλλά και τη βιολέτα. Ευχάριστο, κομψό και αρκετά αρωματικό. Εξίσου γοητευτικό είναι και το Love for sale. Χαρμάνι από διαφορετικά ρούμια, πουρέ από μανταρίνι, γλυκό vermouth Punt e Mes λίγες οξύτητες από λάιμ και σαγηνευτικό άρωμα από τόνκα. Τέλος, ένας ενδιαφέρον και τολμηρός συνδυασμός βρισκόταν πίσω από το Cherokee. Στο σέικερ το μπέρμπον έβρισκε το ροζ γκρέιπφρουτ, την τομάτα και το μαχλέπι.

borsalino2

Στα low alcohol, μια κατηγορία που δεν λείπει πλέον από κάθε μπαρ που σέβεται τον εαυτό του, το El Gato Americano με κέρδισε με την απλότητά του, την πικρή του γεύση από το Campari, τις γλυκές του νότες από το βερμούτ και δροσερές πινελιές που έδινε το tonic.
Τελικά το Borsalino φαίνεται να ωριμάζει. Και να ωριμάζει όμορφα. Όμως πειραματίζεται ταυτόχρονα, αφού από πίσω του υπάρχει μια ομάδα από bartenders που δείχνουν να έχουν όρεξη και κέφι για τη δουλειά τους.

info
Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα, τηλ. 210 3232222.

Δείτε επίσης
22 must μέρη για φαγητό και ποτό στην Κολοκοτρώνη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr