Το μήνυμα που έλαβα για το νέο μενού, διαμορφωμένο έτσι ώστε μέσα από τα πιάτα να κάνεις ένα ταξίδι στην Ελλάδα και στην ιστορία του Εκτορα Μποτρίνι, ήταν κίνητρο ικανό για να κλείσω άμεσα τραπέζι.

Στον δροσερό κήπο μάς υποδέχθηκαν τα «παιδιά» του, χαμογελαστά και ήρεμα σαν να είχαν από καιρό εξοικειωθεί με τους νέους κανόνες ασφάλειας. Χαμόγελα πίσω από τις προσωπίδες και ευγένεια που μας έφτιαξαν τη διάθεση και χαλαρώσαμε για να απολαύσουμε την εμπειρία που ακολούθησε. Η οποία οφείλω να πω ότι ήταν ακόμη καλύτερη απ’ όσο την περιμέναμε.

Τα ονόματα των πιάτων, όπως τα εξαίσια «Μακαρόν από άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νύξεις πέντε µπαχαρικών 2013» ή η λεπτοδουλεμένη «Τάρτα µε όστρακα, crème fraiche και φρέσκο αρακά» δίνουν το πνεύμα των τριών διαφορετικών μενού, όμως την πραγματική διαφορά την κάνει η παρουσίαση -στην πρωτογενή τους μορφή- των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι γαρίδες Αμβρακικού, ο τεράστιος -κυριολεκτικά- γαύρος Πάρου (γαυρόφρισσα) και η καπνιστή ρέγκα έρχονται στο τραπέζι για να «γνωριστείτε» και να νιώσεις τη φρεσκάδα τους πριν μεταμορφωθούν σε πιάτα.

Ο Εκτορας Μποτρίνι με τον Νίκο Μπίλλη, υπεύθυνο στην κουζίνα, έχουν τα κέφια τους, ενώ η απομόνωση δείχνει να πυροδότησε μια νέα δημιουργικότητα, με αποτέλεσμα γεύσεις που θυμάμαι ατόφιες μέρες μετά την επίσκεψη. Στα πιάτα που δοκιμάσαμε περιλαμβάνεται η «κλασική» τους ρέγκα με κερκυραϊκό τσιγαρέλι και μπομπότα, καθώς και μια βουτυρένια στην υφή και τη γεύση παλαμίδα με ταραμά, ξίδι, ροδάκινο και γογγύλι. Οσο για τον Παριανό γαύρο, τον απολαύσαμε σε τρεις εκδοχές, μία εκ των οποίων με αναφορές στην καταγωγή του Μπίλλη από τη Μαγνησία, καθώς σερβίρεται με τσιτσίραβλα. Οι μεταξένιες, αέρινες γαρίδες συνοδεύονται με νούµπουλο, καρότο και κουφοξυλιά, για να ακολουθήσει η γήινη αντίστιξη σε ένα επόμενο πιάτο με τίτλο «Wild… γλυκάδια από µοσχάρι, σαν ένα κερκυραϊκό σαβόρο που ήταν και θα είναι…» με τόσο συμπυκνωμένη γεύση που καταγράφηκε μόνιμα στο γευστικό μου μνημοφυλάκιο. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν επιτυχημένα είτε με κρασί σε ποτήρι είτε με χυμούς φρούτων και λαχανικών, ενώ το «υποβρύχιο της παιδικής ηλικίας» του Εκτορα έκλεισε ο δείπνο με τον καλύτερο τρόπο.

Τα μενού κοστίζουν 70, 90 και 120 ευρώ, σε μια πολύ καλή σχέση τιμής – ποιότητας για εστιατόριο με αστέρι Michelin.

info
Βασ. Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6857324.

Δείτε επίσης:
Έκτορας Μποτρίνι: Η γεύση της Ιταλίας

Αυτά είναι τα βραβεία του Gault & Millau Hellas 2020

Έκτορας Μποτρίνι για κορωνοϊό: «Πλήττει την οικονομία, το νιώσαμε στο πετσί μας»

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr