O Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer, σκέτο Ζαν για τους Ελληνες φίλους του, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του στην κουζίνα εδώ και χρόνια. Από την Ελούντα στο Νταβός και πίσω στην Αθήνα, στη Σαντορίνη και στη Σίφνο τα μενού που με την υπογραφή του έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και γεύση αναγνωρίσιμη.

Το Brio του Χαλανδρίου είναι το δεύτερο μετά του Ψυχικού, με το τρίτο στη Νέα Ερυθραία να ανοίγει τις αμέσως
επόμενες ημέρες. Όπως και στο πρώτο της οικογένειας, όλα τα ψωμιά και οι ζύμες παράγονται in house, με αρχιμάστορα τον αδελφό του, τον Σεμπαστιάν Μεταγιέ, τα οποία όχι μόνο σερβίρονται αλλά και πωλούνται για κατανάλωση στο σπίτι.

Λειτουργεί από το πρωί και σερβίρει ένα ενδιαφέρον brunch για το οποίο θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Το βράδυ που το επισκέφθηκα ο καιρός ήταν γλυκός και η παραμονή στην πλατεία ευχάριστη. Το σέρβις, για μαγαζί λίγων ημερών, ευγενικό, επαγγελματικό και σωστά προσανατολισμένο.

Ανοίξαμε το δείπνο μας με το πιάτο-υπογραφή του σεφ, μια μπουγιαμπέσα με στήρα, μπαρμπούνι, γαρίδα, κολοκύθι και πατάτα και τόσο συμπυκνωμένη γεύση που την κουβαλάς μαζί σου -νοητά- για μέρες. Το πέρασμα στο χειροποίητο βούτυρο του Ζαν με τα ψωμιά του είναι κολασμένο θέμα και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η ακολουθία των κλασικών γαλλικών πιάτων συνεχίστηκε με ένα κοκτέιλ γαρίδας με αβοκάντο, όπως του πρέπει, επιβεβαιώνοντας ότι σωστά φτιαγμένο δικαίως κατείχε κύρια θέση στην κουζίνα των 70s. Το φουαγκρά ήρθε σε φρυγανισμένο ψωμί μαζί με μαρμελάδα σύκου έξοχα αρτυμένη με μπαλσάμικο.

Ίσως το πιο αγαπημένο μου από τα κλασικά των μπιστρό, το μοσχαρίσιο ταρτάρ, στην πιο κομψή εκδοχή του, το burger στο διάσημο μπριός του Ζαν ζουμερό και καλοψημένο, η tarte tatin το πιο τρυφερό γλυκό τέλος δείπνου. Αν αγαπάτε τη γαλλική κουζίνα των μπιστρό, αξίζει η επίσκεψη.

info
Πλατεία Ελευθερωτών 8 Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6822777

Δείτε επίσης:

Τα ποτάδικα της Αγίας Ειρήνης (και τα κοκτέιλ τους)

The Atrium of Alexander’s Lounge: ένας μυστικός κήπος στο κέντρο της πόλης

Το CTC του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη σε νέο χώρο στον Κεραμεικό

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr