Από την Τετάρτη 3 Μαρτίου το «By the Glass Wine Bistro» θα προσφέρει takeaway ή delivery μενού, καθώς και ιδιωτικό σεφ για υψηλή μαγειρική στον χώρο σας με sommelier, ενώ θα λειτουργεί πλέον και ως κάβα (takeout) όλη την εβδομάδα, εκτός Δευτέρας.

Ειδικότερα, το «By the Glass Wine Bistro» ξανανοίγει με takeaway από το εστιατόριο στο Σύνταγμα (τηλ: 210 3232560, Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη) και delivery για την Αθήνα (μέσω www.e-food.gr και www.wolt.com) με μενού από 20 νέα αλλά και signature πιάτα και 100 κρασιά σε μπουκάλι και σε ποτήρι.

Το μενού είναι σχεδιασμένο για όλους, με χορτοφαγικά και vegan πιάτα μεταξύ άλλων -10 Ορεκτικά, 10 Κυρίως και Γλυκά, και ποικιλίες ελληνικών και ξένων τυριών και αλλαντικών ωρίμανσης- το μενού και τα κρασιά επιλογής σε ποτήρι, ανάμεσά τους διαμάντια από σπάνιες χρονιές και fine wines από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, θα προσφέρονται καθημερινώς από Τρίτη έως και Κυριακή με ωράριο 13:00-23:00, πλην Δευτέρας.

Παράλληλα, με την βραβευμένη chef Κυριακή Φωτοπούλου το wine bistro δίνει τη δυνατότητα μενού για ολιγάριθμα άτομα στο σπίτι, με συνδυασμό κρασιών από τις 500+ ελληνικές και ξένες ετικέτες της wine list του By the Glass, με επιλογή από την ιδιοκτήτρια Φωτεινή Παντζιά, και παρουσία sommelier για το σερβίρισμα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του εστιατορίου τηρούνται ευλαβικά τα κυβερνητικά πρωτόκολλα ασφάλειας για την Covid-19, με πέντε υπηρεσίες (takeaway, delivery, private cheffing, sommelier και κάβα) που επιβάλλει η νέα  πραγματικότητα.

Το μενού του «By the glass» για take away και delivery

Προζυμένιο Ψωμί Ολικής Άλεσης, χειροποίητο.
Χαρουπόψωμο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, χειροποίητο.

ΩΜΑ
Beef Tartare
από τρυφερό φιλέτο μόσχου, σιναπόσπορος, μαϊντανός, αγγουράκι τουρσί και συνοδεύεται με τραγανές φέτες από προζυμένιο ψωμί.

Carpaccio μόσχου
από βοδινό φιλέτο με κρέμα μανιταριών, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και φρέσκα φύλλα ρόκας.

Λαβράκι Tartare
με γάλα αμυγδάλου, φρέσκα μυρωδικά, μαϊντανού και ανθός αλατιού.

ΣΑΛΑΤΕΣ
Ζουμερά Ντοματίνια*
με φρέσκο θυμάρι, ξινομυζήθρα Κρήτης, φύλλα βασιλικού και τραγανές μπουκιές χαρουπόψωμου.

Ψητά παντζάρια*
σκοτύρι Ίου, baby παντζαρόφυλλα, κομπόστα από αχλάδι, καρύδια και παλαιωμένο ξίδι από κρασί.

ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Σούπα γλυκιάς κολοκύθας*
με αμύγδαλα, γκοργκοντζόλα και αρωματικό ελαιόλαδο.

Γλυκοπατάτα οφτή
με μοσχαράκι μπραιζέ και αφράτη μπεσαμέλ.

Τάρτα Σπανάκι
με φρέσκα μυρώνια, καπνιστή πανσέτα και κασέρι Ξάνθης.

Smoked Salmon Sandwich (Σάντουιτς Καπνιστού Σολομού)
πάνω σε φέτες από χαρουπόψωμο με λεμονάτη κρέμα τυριού και αβοκάντο.

Pulled Beef Mini Burger
με μοσχαρίσια στηθοπλευρά, λάχανο, μαγιονέζα τρούφας και τραγανές πατάτες με μπαχαρικά.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Ζουμερά Μπιφτεκάκια
με αφράτη πίτα καλαμποκιού, γιαούρτι δυόσμου και τραγανές πατάτες.

Κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι
σε σαλάτα κινόα, κρέμα γλυκοπατάτας και σάλτσα σόγιας με λεμονόχορτο.

Spaghetti με ψητά τοματίνια*
κάπαρη, λιαστή ντομάτα, ελιές Καλαμών, δυόσμο, Τσαλαφούτι.

Tagliata Black Angus Beef
με σαλάτα coleslaw και σπιτική μαγιονέζα.

Γιουβέτσι από αρνί
με χειροποίητο κριθαράκι, ψητά ντοματίνια, ξηρός ανθότυρος Νάξου.

Vegan Burger
με παντζάρι, κινόα, ντομάτα, φρέσκα μυρωδικά και κρέμα αβοκάντο με μοσχολέμονο. Συνοδεύεται από τραγανά φύλλα σαλάτας.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Ποικιλία Τυριών
με 5 είδη Ελληνικών και Ξένων Τυριών, μαρμελάδα εποχής και τραγανά τσιπς ψωμιού.

Ποικιλία Τυριών και Αλλαντικών Ωρίμανσης
με μαρμελάδα εποχής και τραγανά τσιπς ψωμιού.

ΓΛΥΚΑ
Αφράτο Ραβανί
με δροσερή κρέμα λεμονιού και παστέλι από αμύγδαλα.

Υφές από Σοκολάτες
με μπισκότο φουντουκιού και σιρόπι βύσσινο.

Για οποιαδήποτε αλλεργία μπορείτε να ενημερώσετε το εστιατόριο. Τα πιάτα με (*) μπορούν να γίνουν Vegetarian αφαιρώντας το τυρί.

Δείτε επίσης:
Γεωργιάδης: Έρχεται ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις εστίασης

Αυστρία-Covid-19: Παράταση του lockdown μέχρι τις 4 Απριλίου για εστίαση

Η εστίαση έχει χάσει 1,8 δισ. του τζίρου της

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr