Αγαπώ το κέντρο της πόλης και ακόμη περισσότερο αυτή τη νότια γειτονιά του Συντάγματος που χύνεται νομίζεις στα στενά της Πλάκας και γίνονται ένα. Εκεί, σχεδόν απέναντι από τη Μητρόπολη της Αθήνας, λειτουργεί εδώ και κάμποσους μήνες το ιταλικό εστιατόριο που δημιούργησε η ιδιοκτήτρια του By the Glass Φωτεινή Παντζιά μαζί με τον Κωστή Βλασσόπουλο του Διά Ταύτα.

Ο εσωτερικός χώρος του νεοκλασικού έχει δεχθεί παρεμβάσεις που αναδεικνύουν το αστικό του παρελθόν και δημιουργούν μια αίσθηση ήσυχης πολυτέλειας. Είναι μόνο η πατίνα του χρόνου εκείνη που λείπει και όταν προστεθεί θα ολοκληρώσει τη συνολική εικόνα.

Για τους καλοκαιρινούς μήνες και με συνθήκες COVID-19, τα πιάτα ιταλικής καταγωγής, που υπογράφει ο γνωστός σεφ Κώστας
Τσίγκας, σερβίρονται al fresco, στα χαριτωμένα τραπέζια που βγάζει το εστιατόριο στον ήσυχο πεζόδρομο της Πετράκη. Φτάνοντας, αρχίσαμε με μια μικρή επιλογή από αλλαντικά και τυριά που έρχονται από τη γειτονική μας χώρα, και με κάποια τραγανά crostini, τα οποία ψήνονται στον φούρνο που δεσπόζει στη σάλα, όπως εκείνα με το βουτυράτο και ξηροκαρπάτο προσούτο μαζί με όμορφα ωριμασμένο αβοκάντο.

Αβοκάντο απολαύσαμε και σε μία από τις αγαπημένες σαλάτες του Τσίγκα, με ντομάτες,πολύχρωμα ντοματίνια, χυμώδη buratta και
ψητά βερίκοκα, που είτε σου ανοίγει την όρεξη για τα επόμενα είτε αν είσαι εγκρατής γίνεται ένα ελαφρύ ολοκληρωμένο γεύμα. Καλή επιλογή το vitello tonnato με νόστιμο κρέας, ισορροπημένη σε ποσότητα σάλτσα τόνου με αντίστιξη τη γλύκα από τα κρεμμύδια εσαλότ, ενώ το επίσης αγαπημένο του σεφ πιάτο με τα σωστά αχνισμένα μύδια, το πικάντικο λουκάνικο ντούγια από τη Σικελία, τα λευκά φασόλια και το φρυγανισμένο ψωμί έχει γίνει και δική μου σταθερή επιλογή. Φυσικά δεν φύγαμε χωρίς να πάρουμε πίτσα. Με ροδοψημένη ζύμη, ανάλαφρη, χάρη στην ελάχιστη μαγιά και την πενθήμερη ωρίμασή της, αγκαλιάζει τα υλικά που σε σωστές ποσότητες ξαπλώνουν πάνω της. Ο σεφ χωρίζει τις προτάσεις του όπως στην Ιταλία, σε κόκκινες και λευκές. Από την ενότητα των ζυμαρικών ξεχωρίσαμε τα σωστά βρασμένα και με σωστή ζύμη τορτελόνι μπολονέζ με ραγού τριών κρεάτων, μορταδέλα, γκουαντσιάλε και κρεμώδες φινίρισμα από καλή burrata, ενώ από τα γλυκά ψηφίσαμε τα κανόλι, άψογα τηγανισμένα και γεμισμένα με σοκολάτα και φιστίκι.

info
Μητροπόλεως 38, Τηλ. : 2103314397, Τιμές: €40-45€

Δείτε επίσης

Vintage: Ένα wine bistrot στην καρδιά της Αθήνας

Balthazar: Ο Χριστόφορος Πέσκιας σε μεγάλα κέφια

8 ψαγμένες αυλές στην Αθήνα για την καλοκαιρινή σας έξοδο

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr