Πρώτα ήρθαν τα burger, μετά περάσαμε στα sandwich -ή αντίστροφα αν θέλετε- και τώρα, έρχονται τα hot dog! Αυτή είναι η νέα μόδα στην πόλη μας, που σιγά σιγά παίρνει και αυτή τη θέση της στην ήδη πολυπληθή παρέα του street food.

chef-and-the-dog1

Κάπου εκεί, λοιπόν, στην ανηφόρα της Λουκιανού εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό ένα νόστιμο μαγαζί που κάνει τις καλοντυμένες κυρίες και τους κουστουμάτους κύριους να μην φοβούνται να πασαλειφτούν, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα χορταστικό hot dog. Ο λόγος για το “Chef and the dog”. Η αλήθεια είναι ότι έπεσα πάνω του τυχαία, μια μέρα που είχα βγει για δουλείες. Το σημείωσα, μπήκε στην λίστα «to do» και ήρθε η ώρα να το επισκεφτώ. Η βιομηχανική του όψη σου τραβάει την προσοχή, όπως και η ανοιχτή προς τα έξω κουζίνα του, που τη βλέπεις από το πεζοδρόμιο. Ο εσωτερικός του χώρος μικρός, ψηλοτάβανος, μ’ ένα μεγάλο κεντρικό τραπέζι και γύρω γύρω πάσα με ψηλά σκαμπό. Στον ένα τοίχο δεσπόζει ένας μεγάλος καθρέπτης, ενώ οι υπόλοιποι κοσμούνται από ζωγραφισμένα παράθυρα σε γήινους τόνους.

chef-and-the-dog-jpg

Βολεύτηκα σε μια γωνία και χωρίς να χάνω χρόνο έκανα την παραγγελία μου. Δίπλα μου, μια παρέα από γιάπιδες που συζητούσαν για το προκείμενο Eurogroup, στο κεντρικό τραπέζι δυο φιλενάδες με τα παιδιά τους πάλευαν να φάνε με μαχαιροπίρουνα τα αμαρτωλά hot dog ώσπου απελπίστηκαν και τα έπιασαν με τα χέρια, στο απέναντι πάσο ένας νεαρός hipster απολάμβανε τη δυνατή μουσική (στα όρια του ενοχλητικού θα έλεγα) και τις πατάτες με το αβγό, το ψιλοκομμένο μπέικον, το λιωμένο cheddar και το ελαφρώς καυτερό chili con carne -τις είχα ζητήσει και εγώ. Και ενώ “πάλευα” με αυτό το πληθωρικό μίγμα πατάτας έφτασε το πρώτο hot dog, με το λάδι τρούφας στην μαγιονέζα να μυρίζει από μακριά. Ένα γευστικό χωρίς εντάσεις hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και τυρί προβολόνε που σε κέρδιζε περισσότερο στη μύτη.

katsou-dog_n

Το Steak House dog που ακολούθησε αντί για λουκάνικο είχε λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας ωραία μαγειρεμένο, με σωτέ κρεμμύδια και πιπεριές, τυρί cheddar και Philadelphia και υπερβολική, για τα γούστα μου, μουστάρδα. Το Lobster roll που δοκίμασα στη συνέχεια, με την ψίχα αστακού, τη λεμονάτη μαγιονέζα, την πίκλα αγγουριού και την ντομάτα ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερος συνδυασμός (μου είπαν ότι παλιότερα το σέρβιραν με ψωμί από μελάνι σουπιάς και πολύ λυπήθηκα που δεν το κάνουν ακόμα, γιατί έτσι θα ήταν ακόμα πιο γευστικό). Όσο για το Katsu dog δεν έχω να πω τίποτα! Η δυνατή μαγιονέζα με wasabi, η tonkatsu sauce, το τζίντζερ τουρσί, το ψιλοκομμένο νόρι, οι χρωματιστές νότες του καρότου αλλά και το παναρισμένο με πάνκο λουκάνικο ήταν νομίζω το καλύτερο που δοκίμασα και το πιο εντυπωσιακό γευστικά. Κάθε μπουκιά και ένα κύμα από ευχαρίστηση.

chef-and-the-dog-3

Όπως καταλαβαίνεις στο Chef and the dog εκτός από το κλασσικό hotdog που όλοι ξέρουμε, θα βρεις και πολλούς ακόμα συνδυασμούς. Κάτι που κάνει την επίσκεψη ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Και γιατί όχι; Οι πειραματισμοί πάντα βγαίνουν σε καλό!

info
Λουκιανού 12Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 724 8889. Κόστος: € 10-15.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr