Άνοιξε πριν από λίγες μέρες στην καρδιά της Μυκόνου, τα ιστορικά Ματογιάννια και έκανε ήδη αίσθηση στον κυκλαδίτικο καλοκαιρινό προορισμό. Ίσως γιατί έφερε μια νέα γαστρονομική πρόταση στο νησί με αυθεντική fusion κουζίνα από το Περού και έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα αρώματα του πολιτισμού των Ίνκας και της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Με ένα υπαίθριο εστιατόριο και δύο Pisco Bar και Lounges, το COYA Mykonos φέρνει στο νησί την πιο συναρπαστική πρόταση διασκέδασης με ιδιωτικό member’s club, νόστιμα και υγιεινά signature πιάτα από το Περού, απίθανα κοκτέιλ και μυθικά πάρτυ από τους καλύτερους DJs του κόσμου!

Άλλωστε ο Όμιλος εστιατορίων COYA έχει παράδοση στο να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Με αφετηρία το Mayfair του Λονδίνου το 2012, το οποίο βραβεύτηκε ως “Venue of the Year 2019” στα London Lifestyle Awards, τo COYA ως brand name αλλά και ως ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης κατάφερε να επεκταθεί σε 5 ακόμη τοποθεσίες ανά την υφήλιο. Με εστιατόρια σε Dubai και Abu Dhabi, στο Angel Court του Λονδίνου, το Μόντε Κάρλο και το Παρίσι, επέλεξε δικαίως τη Μύκονο, που αποτελεί διεθνή προορισμό για jet setters και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. To concept menu όλων των εστιατορίων COYA στον κόσμο είναι εμπνευσμένο από τα ταξίδια και τις περιπέτειες του Head Chef Sanjay Dwivedi, ο οποίος το 2012 αποφάσισε να κάνει ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική και να εξερευνήσει τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις αυτής της περιοχής. Η χώρα που τον μάγεψε, όμως, ήταν το Περού, κι αυτό λόγω της ποικιλίας του, των χρωμάτων, των αρωμάτων και των έντονων αντιθέσεων, στοιχεία που τον ενέπνευσαν για τον χαρακτήρα του πρώτου μενού για λογαριασμό του COYA στο Λονδίνο. Όταν επέστρεψε, λοιπόν, στη βάση του πειραματίστηκε για 11 ολόκληρους μήνες πάνω σε όσα είχε ανακαλύψει και άλλαξε 25 φορές το μενού πριν καταλήξει στον τελικό χαρακτήρα που ήθελε να δώσει!

Σε αυτό το πλαίσιο, «προσαρμόστηκαν» τα μενού σε όλα τα εστιατόρια COYA διατηρώντας αναλλοίωτα κάποια από τα χαρακτηριστικά της  περιοχής, όπου φιλοξενούνται. Στη Μύκονο, για παράδειγμα, το μενού «πατά» σε πιο καλοκαιρινές και κυκλαδίτικες γεύσεις, που συναντά κανείς αποκλειστικά εδώ, όπως η φάβα που συνδυάζεται αρμονικά στην πράσινη σαλάτα de COYA ή το ψητό χταποδάκι, που «παντρεύεται» μοναδικά με ισπανικό chorizo, γλυκοπατάτες και ελιές.

Στον πανέμορφο και ολάνθιστο χώρο του COYA Mykonos δοκιμάσαμε ακόμα απίθανα σεβίτσε -προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Mistura de Ceviche, μια επιλογή από τα signature σεβίτσε του μαγαζιού- σε συνδυασμό με κλασικά λατινοαμερικάνικα ορεκτικά, όπως οι καλαμποκίσιες τορτίγιες με γουακαμόλε ή τα δημοφιλή τάκος σε νόστιμες εκδοχές, με αγαπημένο το Berenjena, με μελιτζάνες, φέτα και γιαούρτι! Από το sharing-style μενού και συγκεκριμένα από τα Tiraditos, τα περουβιανά σασίμι δηλαδή, ξεχωρίσαμε το Beef Tataki με πίκλες κόκκινου κρεμμυδιού και κάσιους (Res Tataki), αλλά και το Atun Nikkei με κιτρινόπτερο τόνο, σουσάμι και πίκλες αγγουριού. Τα σουβλάκια που ψήνονται μπροστά σου στα κάρβουνα είναι μια εμπειρία, ενώ τα ψάρια και όλα τα υλικά είναι εμφανές ότι προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς και μυρίζουν φρεσκάδα. Το μενού του COYA Mykonos είναι ωραίο για να το μοιράζεσαι με την παρέα σου αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο γιατί συνδυάζει πολλές τεχνικές μαγειρικής -ιαπωνικές, κινεζικές και ισπανικές- με διάσημα πιάτα της περουβιανής και λατινοαμερικανικής κουζίνας. Ακόμα και τα γλυκά είναι σε αυτό το πνεύμα με τα αγαπημένα τσούρος σε πορτοκαλένια και λάϊμ εκδοχή να κλέβουν τις εντυπώσεις όταν τα βουτάς χωρίς δεύτερη σκέψη σε σοκολάτα γάλακτος και σος καραμέλας.

Η εμπειρία στο COYA Mykonos ολοκληρώνεται με ξεχωριστά πούρα και μια δυναμική λίστα signature cocktails σε απρόσμενες εκδοχές, με πλέον περιζήτητο το Pisco Sour, όμως εμείς θα σταθούμε στη λίστα των δροσιστικών cocktails που έχει αποκλειστικά το COYA Mykonos. Το El Greco με παλαιωμένο τσίπουρο, σιρόπι από κουμ κουάτ και αρώματα πορτοκαλιού έγινε ήδη το αγαπημένο μας, ενώ η υπόλοιπη παρέα απόλαυσε εξίσου το Nisi Ilio με τζιν, συνδυασμένο εξαιρετικά με rasberries και μέλι. Φυσικά κατά την παραμονή μας στο COYA Mykonos ακούσαμε τις καλύτερες μουσικές από το φάσμα της electronica, της house και της latin. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα πολλά υποσχόμενα happenings και events, από parties με special DJs μέχρι live events με καλλιτέχνες διεθνούς κύρους, που γράφουν ιστορία σε όλο τον κόσμο! Μείνετε συντονισμένοι!

info
Οδός Μαλαματένιας (πρώην Philippi), Ματογιάννια, Μύκονος,
τηλ. +30 2289022515.
Κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com.
Το εστιατόριο και το Pisco Bar & Lounge λειτουργούν: Δευτέρα – Κυριακή: 19.30 – 02:30.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία του εστιατορίου ακολουθεί όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που αφορούν τους κανόνες υγείας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τοπικών και εθνικών αρχών.

 

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr