Είναι ωραίο να συνδυάζεις μια βόλτα στο μουσείο και μετά φαγητό. Και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Κολωνάκι, είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις που μπορώ να σκεφτώ. Το Cycladic Café, που λειτουργεί στο ισόγειο, ακριβώς δίπλα από το πωλητήριο του Μουσείου, είναι ένας όμορφος και φωτεινός χώρος, χάρη στο υποβλητικό στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, που προσφέρεται για φιλικά αλλά και για επαγγελματικά ραντεβού.

Τώρα μάλιστα που η Begnis Catering, με την οποία συνεργάζεται το Μουσείο, μάς προτείνει ένα ανανεωμένο μενού βρήκαμε την ευκαιρία να πάμε ξανά! Προς ευχάριστη έκπληξή μας ανάμεσα στις συνταγές του ανανεωμένου μενού περιλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το ψητό φαγκρί με αγριόχορτα, που είναι αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης. Τα δοκίμασα όλα στην πρόσφατη επίσκεψή μου και ξεχώρισα τα δύο τελευταία, το ανάλαφρο ψαράκι και το καταπράσινο και γευστικότατο κριθαρότο.

Για ξεκίνημα βέβαια δεν γίνεται να πας στο Cycladic Café και να μην πάρεις την αγαπημένη μου σαλάτα: Σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών. Έχει μια φρεσκάδα και είναι τόσο ελαφριά αυτή η σαλάτα που είναι ό,τι πρέπει για αρχή, ώστε να πέσεις μετά στα… αβγά! Γιατί η αλήθεια είναι ότι το νέο μενού αγαπά πολύ τα αβγά: αβγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί για μεγάλες πείνες, ενώ αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, τα αβγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμασης είναι μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή.

Από τις σαλάτες ξεχωρίζουν η power salad με κινόα, φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette, αλλά και τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί. Στα ζεστά πιάτα, εκτός από τα πιάτα του Γιάννη Μπαξεβάνη, που προαναφέραμε ξεχωρίζουν τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.

Τέλος, είναι γνωστή η καλή σχέση της Begnis Catering με τα γλυκά, εγώ όμως ξεχώρισα ένα το Mango cheesecake, αλλά και την ανάλαφρη Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα! Η λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς έχει ενδιαφέρουσες επιλογές και σε ποτήρι για κάθε γούστο.

info
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, τηλ. 210 7228321-3, cycladic.gr. Το Cycladic Café λειτουργεί τις μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 -17.00, Πέμπτη: 10.00 – 20.00, Κυριακή: 11.00 – 17.00, Τρίτη: κλειστά. Δεν απαιτείται εισιτήριο Μουσείου για την είσοδο στο Cycladic Café.

Φωτογραφίες: © Photo Paris Tavitian

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr