Ένα ολοκαίνουριο wine bar έκανε την εμφάνισή του στο Θησείο και σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε.

Ανηφορίζοντας την Ακάμαντος από το Θησείο για να βγεις στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, εκεί που τελειώνουν οι πολύβουες καφετέριες, παλιά υπήρχε ένα μπαρ που ξεχείλιζε από tango μουσικές και αργεντίνικο αέρα. Τη θέση του πήρε ένα ολόφρεσκο wine bar που εκτός από καλό κρασί, μοιράζει και πολλά χαμόγελα.

12064401_10153937578214799_118746865_n

Την Κατερίνα Σαλαμάνου (μια από τους ιδιοκτήτες του Divino), την γνώρισα πριν από ένα χρόνο, δεθήκαμε με μια όμορφη φιλία και από τότε βρεθήκαμε αρκετές φορές να πίνουμε κρασί σε διάφορα μέρη. Όταν μιλούσε για το κρασί λαμπύριζαν τα μάτια της, ήθελε να ανοίξει ένα δικό της χώρο, να υποδέχεται τους φίλους της, να σερβίρει κρασί και να μιλάει για αυτό. Πριν από ένα μήνα περίπου, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και το Divino Wine Case πήρε σάρκα και οστά.

12422413_10153937582109799_1102424187_o

Την ανάπλαση του χώρου ανέλαβαν οι Maoro και Giuzeppe Alito που έβαλαν όλη τους την μαεστρία για να τον κάνουν αγνώριστο. Λιτές, βιομηχανικές γραμμές σε σκούρους χρωματισμούς -το γκρι και το μαύρο κυριαρχούν χωρίς να τον κάνουν αφιλόξενο. Σε αυτό συμβάλουν βέβαια και οι μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν το φως να γεμίζει ευχάριστα το μαγαζί. Περιφερειακά μπήκαν ψηλά ράφια με βιβλία για το κρασί, γλάστρες με φυτά και παλιά vintage χρωματιστά αντικείμενα. Εκείνο όμως που τραβά το βλέμμα και δεν το αφήνει να ξεκολλά από πάνω του, είναι το τετράγωνο μπαρ στο κέντρο του μαγαζιού. Με ωραία ξύλινη μπάρα, ψηλά αναπαυτικά σκαμπό και μια εντυπωσιακά ογκώδη κατασκευή από ξύλινες δοκούς -που μοιάζουν με ρίζες δέντρου που περιπλέκονται η μία πάνω στην άλλη- να το σκεπάζει.

anoigma-divino

Η κάρτα του Divino Wine Case περιλαμβάνει 90 περίπου ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα οι οποίες δεν είναι πάντα οι ίδιες, εναλλάσσονται, για να μην τις βαριέσαι. Κάθε εβδομάδα σερβίρει γύρω στις τριάντα ετικέτες, είκοσι από τις οποίες και σε ποτήρι. Το φαγητό εδώ, είναι συνοδευτικό. Τραγανές μπρουσκέτες με καπνιστή πέστροφα και μαραθότυρο ή με παστράμι από τα Τρίκαλα, φιλέτο κοτόπουλο με χαχλέπι, κάρδαμο που μαγειρεύεται σε Σαμιώτικό κρασί, χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα εσπεριδοειδών, κριθαρότο με γαρίδες αρωματισμένο με φασκόμηλο, γενναιόδωρες ποικιλίες από αλλαντικά και τυριά αλλά και χορταστικές σαλάτες.

Στο Divino αν πας μια φορά, θα επιστρέψεις σίγουρα. Δεν είναι μόνο η μεγάλη ποικιλία από ετικέτες και η φιλόξενη ατμόσφαιρα που διαθέτει. Είναι και οι απαλές μουσικές της Μαριλού, το χαμόγελο της Κατερίνας, οι ευγενικοί τρόποι του Δημήτρη. Είναι οι άνθρωποι του δηλαδή!

info
Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ. 211 4003962. Κόστος: 10 – 15 ευρώ / 4, 7 μέχρι 9 το ποτήρι κρασί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr