Στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού βρίσκεις ένα εστιατόριο για τους λάτρεις των θαλασσινών, λίγο διαφορετικό όμως απ’ ότι έχει συνηθίσει, αφού εξειδικεύεται στα θαλασσινά και την κουζίνα της νότιας Αφρικής.

IMG_20130929_020647

Τρεις φίλοι που έζησαν για χρόνια στη νότια Αφρική και τώρα ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αποθύμησαν τις γεύσεις της δεύτερης πατρίδας τους και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο για να μας τις συστήσουν και να μας μυήσουν στο piri piri. Και εγένετο το Fish Co. Platters! Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία με κήπο που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη. Στο ίδιο σημείο παλιότερα ήταν το Sao Paolo. Η σάλα του είναι χαρούμενη, διακοσμημένη με έντονα χρώματα και έθνικ ζωγραφιές με προτίμηση στα ψάρια, τα τραπέζια ζωγραφισμένα κι αυτά με διαφορετικό θέμα το καθένα, οι άνθρωποι του σέρβις ευγενικοί και γελαστοί επίσης.

20131019_192823

Όσο για την κουζίνα, περισσότερη ήταν η χαρά μου παρά η έκπληξη να συναντήσω στο τιμόνι της τον Τόνι Καβαλιέρο, γιατί ξέρω πως στη νότια Αφρική έχει ζήσει το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του και πως εκεί ξεκίνησε και η μαγειρική καριέρα του δίπλα στον παππού του, μάγειρα κι εστιάτορα επίσης. Ο Τόνι εστιάζει “σε συνταγές της νότιας Αφρικής και κυρίως της Μοζαμβίκης, που είναι επηρεασμένη από τις γεύσεις και τα αρώματα των Πορτογάλων εποίκων”. Το piri piri, μια ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα για εξοικειωμένους ουρανίσκους -μίγμα από καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά- δίνει βροντερό παρόν πάνω σε όλα τα τραπέζια του εστιατορίου.

IMG_20131022_223559

Ο κατάλογος κάνει focus στα καλούδια της θάλασσας κι έτσι γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια και ψάρι κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν αφήνει απέξω όμως ούτε κάποια ελληνικά προϊόντα ούτε το κρέας. Έτσι και οι κρεατοφάγοι θα βρουν αρκετές προτάσεις με κρεατικά μαριναρισμένα, ψητά κυρίως. Εμείς δοκιμάσαμε μια ενδιαφέρουσα σαλάτα με ψητά παντζάρια αρωματισμένα με μπόλικο σκόρδο και ξινομυζήθρα σπιτική για συνοδεία, παρέα με σκορδόψωμο με βούτυρο μυρωδικών. Επίσης, γαρίδες και μύδια αχνισμένα σε λευκό κρασί, λεμόνι και σκόρδο. Σε μεγάλο φαβορί του τραπεζιού αναδείχθηκαν οι έξι μεγάλου μεγέθους γαρίδες butterfly ψημένες στη σχάρα με το κέλυφός τους ανοιγμένες σε πεταλούδα και σερβίρονται με σκορδοβούτυρο και σάλτσα piri piri για τους λάτρεις της καψαϊκίνης, της ουσίας που κάνει τούρμπο τις πιπεριές τσίλι! Όσο περισσότερη τόσο πιο καυτερή.

Γενικά, το εστιατόριο ενθαρρύνει το τσιμπολόγημα και δίνει αρκετές επιλογές σε παρέες από 2 έως 6 άτομα με πλατό που περιλαμβάνουν γαρίδες, καλαμάρια και μύδια σερβιρισμένα μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

info
Περικλέους 11, Ν. Ψυχικό, 210 6711976, www.fishcoplatters.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr