Την περασμένη Τετάρτη επισκέφτηκα ένα από τα πιο κλασικά roof gardens της Αθήνας, το Galaxy restaurant, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton. Και για να είμαι ειλικρινής, μετάνιωσα που δεν είχα έρθει νωρίτερα.

Ακόμα και τον Ιούλιο, όμως, δεν είναι αργά. Πώς θα περάσει άλλωστε ευχάριστα το υπόλοιπο του καλοκαιριού στην Αθήνα; Χρειάζονται σίγουρες καλοκαιρινές επιλογές για τις εξόδους μας, ειδικά φέτος που φτάσαμε στα μέσα του Ιούλη χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε με τις βροχές του περασμένου μήνα. Η πανοραμική θέα σε όλη την πόλη είναι αυτό που σε καθηλώνει με το που θα βγεις από το ασανσέρ και θα περάσεις από το bar στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. Είναι υπέροχη και αν έχεις προνοήσει να ζητήσεις ένα από τα τραπεζάκια που είναι στην άκρη της βεράντας είναι ακόμα καλύτερη. Ο χώρος πάντως είναι όμορφος και μοντέρνος, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τον κόσμο άλλωστε που είναι τριγύρω, αφού αρκετοί είναι ξένοι και πιθανότερα διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Με lounge μουσική στη σωστή ένταση ξεκίνησα να περιεργάζομαι το μενού παρέα με ένα Aperol, που εδώ ξέρουν να φτιάχνουν, όπως και πολλά άλλα. To Galaxy bar φημίζεται για τα signature cocktails του, oπότε σχεδόν “επιβάλλεται” να ξεκινήσετε -και γιατί όχι και να μην συνεχίσετε- με ένα cocktail. Στο φετινό μενού ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy Παναγιώτης Αναστασίου εμπνέονται από τοπικά ελληνικά προϊόντα και παρουσιάζουν παραδοσιακές συνταγές σε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή, “παίζοντας” με τεχνικές και υλικά.

Η ανάλαφρη αθηναϊκή σαλάτα με ροφό ποσέ, μαγιονέζα, σφαίρες ούζου και κράκερ ταπιόκας με μελάνι σουπιάς είναι χαρακτηριστικό πιάτο αυτής της λογικής και ίσως το καλύτερο που δοκίμασα στο εκλεκτό αυτό τραπέζι. Η ζεστή τάρτα με Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή τομάτα, μελιτζάνα και μανιτάρια σιμέτζι είχε πλούσια γεύση και είναι ένα πιάτο που θα επιλέξω και την επόμενη φορά που θα πάω. Αυτά τα δύο ορεκτικά είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσετε, εκτός κι αν θέλετε να πάτε σε σούσι επιλογές, που εδώ ξεχωρίζει το Dragon roll με γαρίδα panko, αβοκάντο, αγγούρι, μπρικ, πικάντικη μαγιονέζα και γλάσο teriyaki (φωτό).

Στα κυρίως τώρα, αυτό που μου έκλεψε την καρδιά ήταν το ψάρι ημέρας, που ήταν ένα ολόφρεσκο και ζουμερό μυλοκόπι με βλήτα (για κάτι πολύ ελαφρύ), αλλά και το κόκκινο ριζότο με ντομάτα, μελιτζάνα, ψητό κουκουνάρι και αφρό φέτας, ένα πολύ αρωματικό πιάτο, που θύμιζε τη γέμιση από τα γεμιστά (!) και μπήκε ήδη στη λίστα με τα αγαπημένα μου. Δεν μπορώ να πω το ίδιο βέβαια για τα δύο ζυμαρικά που δοκίμασα, τα μπουκατίνι με θαλασσινά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το καβατέλι με κοτόπουλο, σύγκλινο Μάνης και κρόκο Κοζάνης, τα οποία βρήκα αδύναμα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αν προτιμάτε κάποιο κρεατικό, επιλέξτε ανάμεσα στο πληθωρικό ελληνικό μπέργκερ με γυλωμένη μανούρα Σίφνου και τη μοσχαρίσια ουρά κυλότου (που είναι σαν ταλιάτα) με μανιτάρια σοτέ, ψητό μαρούλι, μαγιονέζα με τρούφα και άλλα ωραία. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πιάτα στον κατάλογο, όπως ο ροφός στιφάδο με κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε παλαιωμένο balsamico, που θα ήθελα να δοκιμάσω την επόμενη φορά, αλλά και κάποιο από τις προτάσεις πάνω στην πέτρα, όπως το φιλέτο σολομού που σερβίρεται με νουντλς και έχει ντρέσινγκ σουσαμιού!

Όσο για τα γλυκά, αποτελούν τον ιδανικό επίλογο για μια ονειρεμένη καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια: εξωτική τάρτα μάνγκο με λάιμ, παγωτό καρύδα και ροζ πιπέρι ή τραγανός μπακλαβάς, γεμισμένος με ξερά φρούτα και καρπούς, σε τέλεια αρμονία με παγωτό χαλβά είναι σίγουρα πετυχημένες επιλογές.

info
Ξενοδοχείο Hilton, Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, τηλ. 2107281402, www.hiltonathens.gr. Τιμές: 70 ευρώ/άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr