Σε ένα μικρό «νησί» ούτε μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, δοκιμάσαμε στη μικρή του αποκλειστική παραλία, catering με φαγητά που μαγειρεύονταν live, μπροστά στα μάτια μας.

Βρέθηκα στο Island, σε μια μικρή παραλία με άνετες ξαπλώστρες, ξύλινα τραπεζάκια, φώτα που κρέμονται σαν πυγολαμπίδες από τα δέντρα, και αναθυμιάσεις από ζουμερά κρέατα που ψήνονται πάνω στην πλάκα, σε μια live cooking επίδειξη με την υπογραφή του “Δειπνοσοφιστήριον”.

«Το Island δημιούργησε αυτό το καλοκαιρινό σκηνικό, ακολουθώντας πάντα και τη boho-chic μόδα της εποχής, για εκδηλώσεις κοινωνικού και επαγγελματικού χαρακτήρα, αλλά και για prive πάρτι, που έχουν σκοπό να ξεγελάσουν όλους τους καλεσμένους ότι βρίσκονται πραγματικά σε κάποιο νησί και όχι στην παραλιακή».

Εκτός της τοποθεσίας με την πυκνή βλάστηση και τους ήχους των κυμάτων σε μόνιμη υπόκρουση, το φαγητό και ο τρόπος παρουσίασής του είναι και αυτό ένα ατού που συνθέτει μια χαλαρή ατμόσφαιρα, που ξεφεύγει από τα υπερβολικά στημένα event με τους μπουφέδες.

Η προσθήκη του βοτανόκηπου του Island που μας υποδέχθηκε πριν φτάσουμε στην πριβέ τοποθεσία, με τα αρώματά του αλλά και με την eco-friendly πινελιά του, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Όμορφη προσθήκη, αφού τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο και στα cocktail του Island resort.

Οι πάγκοι του μπουφέ ήταν στημένοι περιμετρικά της εισόδου και διαθέσιμοι να τους ξαναεπισκεφθούμε όσες φορές θέλαμε. Οι γεύσεις ήταν απλές και έθνικ, ικανοποιούσαν χωρίς να κλέβουν την παράσταση από τον χώρο που πιστεύω ότι είναι και ο σημαντικότερος λόγος για να επιλέξεις το συγκεκριμένο μέρος για μια μικρή απόδραση.

Μεταξύ άλλων, δοκίμασα δροσερή σαλάτα με κινόα μέσα σε σκεύος από μπαμπού, ζουμερή ταλιάτα από μοσχάρι και χοιρινό, χοιρινά καλαμάκια και γαρίδες σε σουβλάκι, χωνάκια λαδόκολλας με πιπεριές και γαρίδες τεμπούρα, τάκος με κοτόπουλο και ανανά και τραγανά τσούρος. Γεύσεις αρκετά γνώριμες αλλά όλες τους καλομαγειρεμένες, με τον μπουφέ να προσφέρει ποικιλία και σε finger food αλλά και πιο χορταστικές επιλογές.

Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ ήταν μικρός και περιεκτικός. Επειδή ήθελα κάτι απλό και δροσιστικό, διάλεξα ένα Aperol Spritz που με συνόδεψε πολύ ταιριαστά όσο απολάμβανα τη θέα και τσιμπολογούσα τραγανά spring rolls δίπλα από την αιώρα.

Έλα να πάμε στο νησί, κάπου στην παραλιακή. Θα είναι όμορφα πολύ, και με ποτό και με φαΐ!..

info
Island Athens Riviera, 27ο χλμ, Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ. 210 9653563. Κόστος: 45-60 €/άτομο.

Δείτε επίσης:

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ο κοσμοπολιτισμός ζωντανεύει ξανά στην Αττική

Δέκα Τραπέζια, η αναγέννηση του μεζεδοπωλείου

Mappemonde, ο χάρτης για την κορυφή

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr