To εμβληματικό ξενοδοχείο Albergo Gelsomino ξεκινάει την καλοκαιρινή περίοδο με μαγευτικές βραδιές δίπλα στη θάλασσα ντυμένες γευστικά με τις εξαιρετικές δημιουργίες του Consultant chef Παύλου Κυριάκη και του Εxecutive chef Σωτήρη Ματσούκα.

Οι δύο σεφ, έχοντας και οι δύο σημαντική εμπειρία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin, έχουν δημιουργήσει για το Αlbergo Gelsomino τέσσερα μοναδικά degustation μενού τεσσάρων και έξι πιάτων με επιλογές από ψάρι και κρέας. Μεσογειακή γαστρονομία με επιρροές από την τοπική Κώτικη κουζίνα και φρέσκα προϊόντα του νησιού στο κομψό περιβάλλον του Albergo Gelsomino με το προσεγμένο service και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Η βραδιά, που συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ξεκινάει με aperitivo και δροσιστικά cocktails με twist, όπως το Greek Spritz με μαστίχα, και προχωράει με επιλογές όπως χταπόδι και γαρίδες με κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό καραβίδας και τσορίθο, καθώς και μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα, αυγά ρέγγας και τραγανά τσιπς μαύρης τρούφας. Τα εξαιρετικά επιδόρπια, όπως η σούπα φράουλας με μέντα και παγωτό λεμόνι, ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική αυτή διαδρομή. Κάθε πιάτο συνδυάζεται με επιλογές κρασιού από τοπικούς και διεθνείς αμπελώνες που αναδεικνύουν τέλεια την κάθε γεύση.

Degustation Menu (Ψαροφαγικό)

Amuse Bouche

Καλαμάρι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, βασιλικός και κόκκινη πιπεριά

Χταπόδι και γαρίδες με κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό καραβίδας και τσορίθο

Ψάρι ημέρας με άγρια χόρτα, σελινόριζα, καρότα και σως αιολί

Σούπα φράουλας, μέντα, παγωτό λεμόνι και μαρέγκες κόκκινων φρούτων

Degustation Menu (Κρεατοφαγικό)

Amuse Bouche

Σούπα gazpacho ντομάτα με αβοκάντο, ,λάιμ και βασιλικό

Σαλάτα ρόκα με φουντούκια, λυκόμουρα, κατσικίσιο τυρί βινεγκρέτ βαλσάμικο

Μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα, αυγά ρέγγας και τραγανά τσιπς μαύρης τρούφας

Ριζότο βασιλικού με γιαούρτι και τοματίνια

Μοσχαρίσιο φιλέτο, καπνιστό μεδούλι, νιόκι παρμεζάνας και σως κόκκινου κρασιού

Μαρκίζ σοκολάτας με κρέμα φουντούκι και παγωτό βανίλια

info
Kαθημερινά 7μ.μ. Βασιλέως Γεωργίου 1, 85300, Κως, Τηλ.: 22420 20200.
Κόστος μενού: Κρεατοφαγικό: 60€, Wine pairing 25€ (προαιρετικό).
Ψαροφαγικό: 40€, Wine pairing 15€ (προαιρετικό).

Δείτε επίσης

COYA Mykonos: Η άφιξη που θα συζητηθεί αυτό το καλοκαίρι

Thama: Παράδοση και καινοτομία στην Τήνο δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση

Νίκος Δημητροκάλης: Restart στην Κηφισιά για τον professore του σπαγγέτο