Κάθε φορά που βρίσκομαι στο beach restaurant Krabo νιώθω πως οι αδελφοί Γιάγκος και Θοδωρής Αγιοστρατίτης, οι ιδιοκτήτες του σχεδόν γειτονικού «The Margi Hotel», θα πρέπει να διέθεταν κάποιο μαγικό ραβδάκι, αφού κατάφεραν τόσο γρήγορα και με τόσο γοητευτικό τρόπο να μεταμορφώσουν τον μέχρι τότε μυστικό, αλλά και γεμάτο χοντρά άσπρα χαλίκια κόλπο Ζώσκα, σε μια boho chic παραλία, η οποία πλέον φημίζεται για το χαλαρωτικό, αλλά και ενδιαφέρον γευστικά εστιατόριο της, καθώς και το στυλάτο lounge μπαρ της.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή -πριν από δύο χρόνια- που άνοιξε το εστιατόριο συζητήθηκε πολύ για το κοσμοπολίτικο μενού που υπογράφει ο executive chef του «The Margi», Παναγιώτης Γιακαλής, μαζί με τον αξιόλογο sous chef Πέτρο Φωτείνη, μονίμως παρόντα στις «φωτιές» του Krabo. Συζητήθηκε όμως και για το είδος της κουζίνας του, που παρότι αυτοχαρακτηρίζεται «μεσογειακή», στην ουσία αποτελεί ένα έξυπνο κράμα (πείτε το και fusion) βατών, αλλά και trendy πιάτων, ικανών να συνυπάρχουν στο ίδιο μενού και ταυτόχρονα να ικανοποιούν όλα τα γούστα, χωρίς να προδίδουν τις μαγειρικές αξίες των σεφ. Θα φέρω ως παράδειγμα τα πιάτα που δοκίμασα, αρχικά μια γαλλική σαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια, αβοκάντο και κρεμμυδάκι εσαλότ, καλοφτιαγμένη, ισορροπημένη και με τις σωστές εντάσεις ώστε να δηλώνει διακριτικά το κυρίως θέμα της. Το ίδιο θα πω και για το σεβίτσε λαβράκι με κρέμα από μυρώνια ή το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, τσίλι, λάιμ και σουσάμι.

Με εντυπωσιάζει ο τρόπος που «κινούνται» όλα τους, στη γνώριμή μας πια μαγειρική λογική του Παναγιώτη Γιακαλή. Τα περισσότερα πιάτα του είναι ωραία δουλεμένα -είτε είναι πληθωρικά είτε όχι- και λένε αυτό που θέλει να πει ο σεφ, ενώ συγχρόνως απευθύνονται στο πιο πλατύ κοινό που μπορεί να θέλει απλώς να απολαύσει ένα χαλαρό γεύμα, μετά το μπάνιο του, τρώγοντας τα γλυκοπικάντικα τηγανητά καλαμαράκια με μαρμελάδα τσίλι ή αφράτους κεφτέδες από κολοκύθι με πικάντικη σος γιαουρτιού και να συνεχίσει με μια γενναία μερίδα χοιρινά παϊδάκια (spareribs), γλασαρισμένα με γλυκιά bbq σος ή τις μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (short ribs) Black Angus με ψητό καλαμπόκι και το μπούτι από αρνάκι γάλακτος με baby πατατούλες φούρνου και μετά να παραγγείλει κι ένα τσουρέκι με παγωτό φιστίκι και φράουλες μαρινέ γιατί είναι σε διάθεση διακοπών.

info
Τέρμα οδού Θέσπιδος, Κόλπος Ζώσκα, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8963309. Κόστος: €35-€45/άτομο. Ανοιχτά από το πρωί.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr