Στην Ιταλία μπορεί να μην πας τώρα κοντά αλλά με μια βόλτα μέχρι τον Πειραιά και το νέο εστιατόριο L’abuffatta δοκιμάζεις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στην καλύτερη εκδοχή τους.

padellata di salsiccia

Η Δέσποινα είναι από μόνη της ένας ρόλος και μια ταινία. Διακοσμήτρια και καλοφαγού, μαγείρισσα με κοσμοπολίτικη παράδοση, γνώση και αγάπη για την ιταλική κουζίνα. Στο καταπληκτικό νεοκλασικό του Πειραιά, που έχει διακοσμήσει με τις οικογενειακές αντίκες, σε ένα σκηνικό που βγαίνει κατευθείαν από τα πιο σικάτα παραμύθια της ελληνικής αστικής ιστορίας, κατέληξε όταν αποφάσισε να γυρίσει σε επάγγελμα τα ιδιωτικά τραπεζώματα στο ανοιχτό και φιλόξενο σπίτι της. Έτσι θα νιώσεις κι εδώ, κομμάτι ενός σπιτιού, θα διαλέξεις το δωμάτιο που σου φτιάχνει καλύτερα το κέφι κι ύστερα θα αφεθείς στα χέρια της, που θα σε φροντίσουν σαν πρίγκιπα.

labbuffata 41

Στην κουζίνα τη βοηθά ο φίλος της Στέφανο Ρόσι, από τους καλύτερους Ιταλούς της κουζίνας στη χώρα μας, αλλά η Δέσποινα θα σε καλωσορίσει με ένα σπουμάντε και τη δική της σούπα με ντοματίνια, φρέσκα μεσογειακά μυρωδικά και μικρές μπουκίτσες ζυμωτό ψωμί, τη σπιτική φοκάτσια με καραμελώμενο κρεμμύδι, ντοματίνι και ελιά, στην αυθεντική συνταγή του Νότου, ζυμωμένη με πατάτα. Η βουτυράτη, βουβαλίσια μοτσαρέλα και το προσούτο συνοδεύονται με πικάντικη ρόκα για να περάσεις στα κυρίως των τορτελίνι με γκοργκοντζόλα και καρύδι, των ραβιόλι με ρικότα, σπανάκι και σάλτσα μανιταριών ή μιας αυθεντικής καρμπονάρα που έρχεται στο τηγάνι, με ψιλά κομματάκια πανσέτας και πεκορίνο.

panacotta limoncello

Το συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ένα μεγάλο πιάτο, αφού για καιρό μετά θα στοιχειώνει το μυαλό σου το άψογο ψήσιμο και το αληθινό, ειλικρινές καραμέλωμα του κρεμμυδιού. Το οσομπούκο, τρυφερό, μελωμένο με ντελικάτη σάλτσα ντομάτας και άρωμα θυμαριού έρχεται με έναν πουρέ που θα σου θυμίσει τη μαμά σου, και ύστερα, η γλυκατζού Δέσποινα θα σε τελειώσει με τις δικές της αγαπημένες δημιουργίες, με μπαμπά με σπιτικό βύσσινο από τα χεράκια της, την πιο φίνα, γαλατένια πανακότα με άρωμα αληθινής βανίλιας, μπίτερ σοκολάτα με ρούμι και ιταλική τόρτα με φράουλες και κρέμα.

info
Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς, τηλ. 213 0347456.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr