Το αγαπημένο multi ethnic εστιατόριο του κέντρου της Αθήνας είναι έτοιμο να ανάψει φωτιές και στη Γλυφάδα, μυώντας Νότιους και μη στη Barbeque “Low & Slow” κουλτούρα.

Pulled-Pork-(Low-&-Slow)_χοιρινή-σπάλα-με-Mama-Roux-rub,-σε-μπαγκέτα-brioche

Οι προετοιμασίες στο νούμερο 26 της οδού Λαζαράκη είναι πυρετώδεις αυτές τις μέρες. Ακολουθώντας την άκρως επιτυχημένη συνταγή του Mama Roux στον πεζόδρομο της Αιόλου, που από το 2011 έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή του κέντρου, ο John Higgins ετοιμάζεται να ανοίξει και το δεύτερο εστιατόριο του, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα.

Το Mama Roux South κρατάει, βέβαια, σταθερές τις διάσημες multi ethnic επιλογές του στα πιάτα ή αλλιώς τα διάσημα πλέον σουβλάκι tandoori, french kiss burger, falafel, tortillas κ.α., ωστόσο, επενδύοντας στις νέες γαστρονομικές τάσεις ενσωματώνει στο μενού και τη συνδεδεμένη με τη μαγειρική παράδοση των νοτίων πολιτειών της Αμερικής, Barbeque “Low & Slow” κουλτούρα. Στο μενού προστίθενται 5 ολοκαίνουργια πιάτα: Spare Ribs, Brisket, Pulled Pork, Half Chicken και Short Rib που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

BRUNCH_FRENCH-KISS-BURGER

Με τον Southern BBQ expert σεφ Βασίλη Σπόρο στο “τιμόνι” άλλωστε, ο οποίος έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στις κεντρικές και νότιες πολιτείες της Aμερικής -τη γενέτειρα του BBQ- γνωρίζοντας αυθεντικές γεύσεις και μυστικά ψησίματος, αλλά και με έναν ολοκαίνουριο και ειδικά σχεδιασμένο smoker (φούρνο για κάπνισμα και ψήσιμο ταυτόχρονα) που εγγυάται κρέας τρυφερό, ζουμερό και με καπνιστή γεύση, το Mama Roux South αναμένεται να γίνει το πιο hot στέκι της Γλυφάδας. Και γιατί Low & Slow; Γιατί το κρέας έχει ψηθεί / καπνιστεί σε χαμηλή θερμοκρασία 120οC (Low) για έως και 10 ώρες, ανάλογα με την κοπή (Slow).

BRUNCH_CROQUE MAMA-MIA 2

Πίσω από το bar η ομάδα του Τάκη Τσατσούλη εμπνέεται από multi culti προορισμούς, χρησιμοποιεί υλικά από την κουζίνα και δημιουργεί cocktails -όπως το Sazerac- που “απογειώνουν” το γαστρονομικό ταξίδι στο Νότο. Από το νέο εστιατόριο δε θα λείπει και το talk of the town κυριακάτικο brunch του Mama Roux, με πιάτα όπως Low & Slow Sliders, αυγά Devilled και Korean BBQ Po’ boy, καθώς και τα περίφημα Street Food parties.

info
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 216 7004459.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr