Πριν καν γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά του, το Materia Prima κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης στις οινοφιλικές παρέες της πόλης. Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Παπατσίμπας, αφού έγραψε πολλά χιλιόμετρα πίσω από την «μπάρα» του Oinoscent στο Σύνταγμα, έστησε τον δικό του χώρο, έτσι όπως τον ονειρευόταν, στο Κουκάκι, δυο βήματα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μετρό Fix.

Χώρος: Ευχάριστος, που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, με λιτή διακόσμηση. Κυριαρχεί το μικρό δωμάτιο-κάβα, που φιλοξενεί πάνω από 300, αν υπολόγισα σωστά, διαφορετικές ετικέτες από τον παγκόσμιο, κυρίως όμως τον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό, αμπελώνα.

Τι θα πιούμε; Περίπου 45 προτάσεις, που όλες προσφέρονται σε ποτήρι, συνθέτουν τον βασικό κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται πολύ συχνά. Οι επιλογές σχεδόν μοιράζονται ανάμεσα στον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ είναι εμφανής η αγάπη του ιδιοκτήτη για τα φυσικά και τα πορτοκαλί κρασιά, ειδικά όταν μιλάει γι’ αυτά. Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να διαλέξει όποιο μπουκάλι θέλει από τη γυάλινη κάβα, η οποία κρύβει απίστευτους θησαυρούς. Οι τιμές, τόσο στα ποτήρια όσο και στις φιάλες, κινούνται μάλλον στον μέσο όρο, αρχίζοντας από τα 4,50 και 19€ αντίστοιχα.

Θα φάμε τίποτα; Λίγα, νομίζω 10, συμπαθητικά πιάτα, με δημιουργικές πινελιές και μια ποικιλία τυριών/αλλαντικών, που θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, υποστηρίζουν πολύ καλά τις όποιες οινικές επιλογές.

Τελικά να πάμε ή όχι; Οπωσδήποτε. Προσοχή, όμως, γιατί μπορεί να σας γίνει συνήθεια.

Αν βάζαμε βαθμό; 9/10

info
Φαλήρου 68, Κουκάκι, τηλ. 210 9245935. Ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 17.00. Δεν δέχεται κρατήσεις, οπότε προτιμήστε τις πιο «χαλαρές» ώρες και ημέρες.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr