Τις καρδιές των Λονδρέζων φαίνεται ότι έχει κλέψει το ελληνικό εστιατόριο Mazi, με τον Independent να το χαρακτηρίζει πρόσφατα ως το καλύτερο της πόλης!

Πίσω από το όνομα η Χριστίνα Μουράτογλου και ο Adrien Carré, που τα τελευταία 6 χρόνια έχουν στήσει ένα εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο Notting Hill, το μενού του οποίου επιμελείται ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με επικεφαλής της κουζίνας τον Γιάννη Σκοτιδα. Βέβαια, όπως εξομολογείται στη συνέντευξη της η Χριστίνα Μουράτογλου, έφερνε γεύση Ελλάδας στο Λονδίνο αρκετά χρόνια πριν, απλά αρχικά για προσωπική της απόλαυση μόνο.

mazi-greek-food-cookbook
Φωτογραφία: Nicolas Buisson

Για την ακρίβεια, όταν πριν 16 χρόνια μετακόμισε στη Βρετανία, σε ηλικία 18 ετών, δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν έβρισκε τα ίδια ποιοτικά υλικά για να φτιάχνει τα αγαπημένα της ελληνικά πιάτα. Έτσι, δεν είχε παρά να φέρνει μαζί της ή να ζητάει να της στέλνουν δώρο από την Ελλάδα, φέτα, ελιές και ελαιόλαδο.

Λίγα χρόνια αργότερα πάλι και αφού είχε διαπιστώσει ότι τα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στο Λονδίνο ήταν πολύ «τουριστικά» για τα γούστα της, αποφάσισε να στεγάσει την αγάπη της για τη μαγειρική σε ένα δικό της χώρο. Μαζί με τον σύντροφό της Adrien Carré λοιπόν, άνοιξαν το 2012 το Mazi, με σκοπό να δείξουν στους Λονδρέζους μία διαφορετική πλευρά της ελληνικής κουζίνας. «Αυτό που με κάνει να συνεχίζω είναι η αγάπη μου γι αυτό που κάνω», σημειώνει.

Mazi-0112

Ένα από τα διασημότερα πιάτα του εστιατορίου είναι η φέτα tempura με μαρμελάδα λεμόνι και μαρέγκα κάππαρης. Σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί και χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιδιαιτερότητας των πιάτων που σερβίρουν και η οποία τους κάνει να ξεχωρίζουν.

mazicookbook

Πέρα από το εστιατόριο βέβαια, η Χριστίνα Μουράτογλου και ο Adrien Carré κυκλοφόρησαν πρόσφατα και το πρώτο τους βιβλίο μαγειρικής στα αγγλικά , με τίτλο «Mazi: Modern Greek Food», που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο γνωστές συνταγές που έχουν σερβίρει αυτά τα 6 χρόνια στο εστιατόριο τους, μαζί με κάποιες παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές της Χριστίνας Μουράτογλου. «Μεγάλωσα σε μία οικογένεια όπου την ώρα του φαγητού συζητούσαμε τι θα φάμε την επόμενη μέρα. Η ζωή μας περιστρεφόταν γύρω από το φαγητό. Είναι όλοι πραγματικοί foodies, που θα έκαναν μίλια ολόκληρα για να βρουν τα σωστά υλικά», λέει για την οικογένεια της, εξηγώντας πώς ανέπτυξε και η ίδια αυτή τη μεγάλη αγάπη για το φαγητό.

info
12 Hillgate St, Kensington, London, www.mazi.co.uk

Φωτογραφίες πιάτων: www.mazi.co.uk

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr