Το εστιατόριο Aleria ετοιμάζει τους δικού του σαρακοστιανούς μεζέδες, που έρχονται στο σπίτι ήδη από το Σάββατο, για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα για να τους απολαύσουν.

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης έχει ετοιμάσει ένα Meze menu εν όψει της Καθαρής Δευτέρας, με κλασικούς μεζέδες, σε κάπως πιο δημιουργικές εκδοχές. Ειδικότερα, το μενού που είναι φτιαγμένο για δύο άτομα, περιλαμβάνει παραδοσιακή λαγάνα με πάστα μαϊντανού με ψητά λεμόνια, ντολμαδάκια με αγκινάρες και ρύζι και κρύα σάλτσα γιαουρτιού, φάβα με ελαιόλαδο και ψητά παντζάρια, ταραμοσαλάτα με τραγανές πιτούλες, σαλάτα πιάζ, με δυόσμο και πλιγούρι, πατζαροσαλάτα με ταχίνι και καρύδια, χταποδάκι ξυδάτο με δεντρολίβανο, γαριδοκεφτέδες με ρύζι με κρύα σάλτσα βασιλικού και για επιδόρπιο, cremeaux Μακεδονικού χαλβά, τραγανή σοκολάτα και καραμελωμένα pecan. Τα πιάτα συνοδεύονται από εμφιαλωμένη τσικουδιά 35Ν υψηλής ποιότητας, από τα καλύτερα σταφύλια ποικιλίας Syrah στην Κρήτη.

Το μενού παραδίδεται από το Σάββατο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, για να το απολαύσετε όποια ημέρα θέλετε, χωρίς δέσμευση. Κόστος: €58.

Aleria Weekend Menu
Παράλληλα με το μενού της Καθαράς Δευτέρας, το εστιατόριο Aleria ετοιμάζει και το καθιερωμένο πλέον Aleria Weekend Menu, που παραδίδεται από Παρασκευή έως Κυριακή και αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνει νέα πιάτα και γνήσιες γεύσεις με προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Στο μενού αυτού του τριημέρουν περιλαμβάνονται κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο, και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο, σαλάτα με τραγανά φυλλώματα, ανθότυρο, αποξηραμένα βερίκοκα, αμύγδαλα και βινεγκρέτ από απάκι, σιγοψημένο αρνάκι με σάλτσα μάραθου, αρακάς με αγκινάρες αρωματισμένα με μοσχολέμονο, κουσκούς με δυόσμο και τραγανά κρεμμύδια και τάρτα με λευκή σοκολάτα και φρέσκες φράουλες. Κόστος: €40.

Σημειώνεται ότι τα μενού του Αleria αποστέλλονται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμα για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του Aleria μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας για το μενού της κάθε εβδομάδας.

info
Για να δείτε το μενού της εβδομάδας επισκεφθείτε το www.aleria.gr ή επικοινωνήστε με το 210 5222633.

Δείτε επίσης:
Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, φούρνους, ιχθυοπωλεία

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για το τραπέζι της Σαρακοστής

Τα νόστιμα έθιμα της Αποκριάς

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr