Το all day pizza bar Napolitivo στη Μαρίνα Φλοίσβου έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και είναι από τα εστιατόρια όπου οι γνήσιες ναπολιτάνικες γεύσεις τιμώνται και με το παραπάνω.

Σε ένα χώρο που παντρεύει εύρυθμα τα μοντέρνα με τα παραδοσιακά ιταλικά στοιχεία η αυθεντική ιταλική κουζίνα στεγάζεται στην πιο αυθεντική – εκτός ιταλικού εδάφους- εκδοχή της. Διόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι το εστιατόριο πρόσφατα πιστοποιήθηκε επίσημα από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) για τη γνήσια εμπειρία ιταλικής κουζίνας που προσφέρει.

Photo 2

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικά εκπαιδευμένοι δεξιοτέχνες pizzaiolos του Napolitivo σε Ελλάδα και Ιταλία, από Ιταλούς maestros ετοιμάζουν καθημερινά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ενώ πρώτες ύλες από την περιοχή της Καμπανίας στολίζουν γευστικά τις αχνιστές πίτσες που ψήνονται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο που φτιάχτηκε στη Νάπολη με τούβλα από το Βεζούβιο. Το ζυμάρι ανοίγεται κάθε μέρα στο κατάστημα και αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι 00 (χρησιμοποιείται για την παρασκευή αυθεντικής ιταλικής ζύμης), μαγιά και αλάτι ενώ δεν περιέχει λάδι, ζάχαρη ή συντηρητικά. Στη συνέχεια, οι pizzaiolos το αφήνουν να ξεκουραστεί 12 με 24 ώρες πριν ψηθεί στον παραδοσιακό χειροποίητο ξυλόφουρνο.

Photo 4

Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αρωματικό espresso που θα απολαύσετε δια χειρός έμπειρων baristas, να συνεχίσετε με λαχταριστά antipasti ή panini συνοδεύοντας ιδανικά ένα aperitivo, ένα ποτήρι ιταλικό κρασί ή Aperol Spritz χαλαρώνοντας μετά τη δουλειά. Σημειώστε επίσης ότι από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου απολαμβάνετε Aperol Spritz στην τιμή των 5 ευρώ. Επιλογές από insalate και bruschettas, πιάτα ζυμαρικών που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας στην ανοιχτή κουζίνα και φρέσκο gelato ολοκληρώνουν την ιταλική γαστρονομική σας εμπειρία.

info
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109840112

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr