Μετά το Cuccina Povera, ο Γιάννης Καϋμενάκης, top οινοχόος της πόλης, εξαφανίστηκε για να μας τη «βγει» απρόσμενα και νότια από την παλιά, συγκινησιακή και συγκινητική πλευρά του ερημωμένου βιομηχανικού Πειραιά.

kaymenakis

Μια παλιά καπναποθήκη του 1910 με δυσθεώρητο ύψος υποδέχεται πρωτίστως το δέος σου, με το κινηματογραφικό, υποβλητικό, ηθελημένα dark ντεκόρ του. Μια κάβα-ιερό στο ναό του κρασιού, ένα μικρούλι μενού τυπωμένο στο σουπλά, ρίχνεις μια ματιά και χαλαρώνεις. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης ξέρει να διαβάζει με μια ματιά τον χαρακτήρα σου και τι κρασί του ταιριάζει, αλλά εδώ κάπως έτσι συμβαίνουν τα πράγματα.

paleo

Άσ’ τον να σου φέρει ό,τι επιλέξει, κάτι ελληνικό ή κάτι ταξιδεμένο από την Ισπανία, το Ροδανό ή τη νότια Γαλλία. Μια πιατέλα με κρασοτύρι της Πάρου, πρέντζα της Κεφαλονιάς με ρίγανη και θρούμπι με σπιτική μαρμελάδα ντομάτα θα «παντρέψουν» τη γεύση σου με το πρώτο ποτήρι και, όσο οι αμπελώνες παρελαύνουν στον εγκέφαλό σου, η γεύση σου θα τους συνοδεύσει με ένα εξαιρετικό, άκρως γαλλικό πατέ από συκωτάκια πουλιών, μια φάβα σαντορινιά με φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη, μια κρεατόπιτα με τραγανό, υπέροχο σπιτικό φύλλο, το πιο αλλιώτικο ριζότο κόκκινου κρασιού-σκέτη κρασάτη αλκοολούχα ένταση, σουπιές με σπανάκι ολοζώντανο, αρωματικές και ανάλαφρες όπως δεν θα τις έφτιαχνε η μαμά σου, ένα λουκούμι οσομπούκο με φρέσκια ντομάτα και κριθαράκι με σαφράν. Ένα παράλληλο γευστικό ταξίδι για να συνοδεύσει πεντανόστιμα τη Λομβαρδία, τη Σαντορίνη, την Τοσκάνη, την Κρήτη, την Κεφαλονιά και την Ανδαλουσία των αμπελώνων.

info
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ. 210 4125204. Κόστος: € 18-25.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr