Μια από τις πρόσφατες ηχηρές και πολυαναμενόμενες αφίξεις στην αθηναϊκή γαστρονομική πιάτσα που συζητήθηκε πολύ πριν ακόμα ανοίξει, είναι το Senios, το νέο εγχείρημα της ομάδας του «The Clumsies» που συνεχώς ανεβάζει τον πήχη των δημιουργικών προκλήσεων.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, κοντά στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, ο «σένιος» κύριος είναι η φιγούρα που δανείζει το όνομά της σε ένα νέο στέκι όπου η αριστοκρατική αίγλη της παλιάς Αθήνας κάνει έναν σύγχρονο διάλογο με τη μετεξέλιξή της. Το concept, με νοσταλγική αίσθηση και σήμα κατατεθέν το γαρίφαλο, μυεί τον επισκέπτη στην ευζωία και την κοσμοπολίτικη λάμψη μιας εποχής που η πρωτεύουσα γνώρισε την άνθηση των γραμμάτων και των τεχνών επανασυστήνοντας τη συνήθεια του αστικού καφενέ στη σύγχρονη μορφή του all day bar. Ο χώρος είναι ιδιαίτερος, με πάτωμα από ξύλο και μωσαϊκό, πατάρι με οπτική τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο και μια μπάρα από ροζ μάρμαρο με βαρέλια στο φόντο. Βρεθήκαμε στο soft opening, μια μέρα πριν ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό και πήραμε μια γεύση που στο σύνολό της επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας δίνοντάς μας επίσης πολλούς λόγους για το επισκεφθούμε ξανά.

«Το Μουλάρι», από την κάρτα των κοκτέιλ, συνδυάζει παλιωμένο τσίπουρο με τζίντζερ και Bitters, η εποχική κάρτα «Το Κατρούτσο» περιέχει προτάσεις από τα βαρέλια του Senios και στο μενού της βραδινής κάρτας οι γεύσεις δια χειρός Αλμπέρτου Σιμιλλίδη βαδίζουν σε ελληνικά μονοπάτια

Αρωματικά χαρμάνια καφέ ψήνονται στο «καφεκοπτείο» και συνδυάζονται με προτάσεις για πρωινό όπως η απίστευτη μπατζίνα με ποσέ ή τηγανητό αβγό, πατάτα και κρέμα αρσενικού ή ο καγιανάς με αβγοτάραχο, ξύγαλο και ψωμί σίκαλης αλλά και με γλυκίσματα όπως ο εργολάβος από αμύγδαλα Θεσσαλίας με παγωτό μαστίχα Χίου και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή η πορτοκαλόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας, γκανάς σοκολάτας με παγωτό πορτοκάλι, σιρόπι από Σούμα Πάρου και πορτοκαλοανθούς. Αυτές είναι ενδεικτικές προτάσεις που θα δοκιμάσετε για πρωινό ωστόσο αν το επισκεφθείτε απογευματινές ή βραδινές ώρες, ο Αλμπέρτος Σιμιλλίδης παρουσιάζει μια κάρτα με «σινιαρισμένες» γνώριμες γεύσεις μαγειρεμένες με πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας. Όταν η μπάρα αναλαμβάνει δράση, η ομάδα του «The Clumsies» ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε εμβληματικές συνταγές με ένα signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση. Η λίστα του βαδίζει κι αυτή σε ελληνικά μονοπάτια με τις προτάσεις να ενσωματώνουν εγχώρια brands αντλώντας έμπνευση από την παραδοσιακή κουλτούρα φαγητού. Τα γεμιστά μετατρέπονται σε μια μοναδική εκδοχή του Bloody Mary, η μπουγάτσα στο πρωτότυπο Milk Punch και η πορτοκαλόπιτα στο αρωματικό Bees Knees. Στην cocktail list περιλαμβάνεται επίσης και «Το Κατρούτσο», μια εποχική κάρτα με προτάσεις από τα βαρέλια του Senios, ενώ τις επιλογές συμπληρώνουν παραδοσιακά αποστάγματα, φρέσκες μπίρες καθώς και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών φυσικής και βιοδυναμικής οινοποίησης από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Νότια Γαλλία.

info
Καλαμιώτου 15, 105 60, Αθήνα, Tηλ. Κρατήσεων: 210 3318778, Ωράριο: Κυρ. – Πεμ. 10:00 – 02:00, Παρ. και Σάβ. 10:00 – 04:00

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr