Simul σημαίνει μαζί, το in-situ πάλι αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με αυστηρά εποχιακά προϊόντα. Τι έχεις αν τα συνδυάσεις αυτά τα δύο μαζί; Ένα εστιατόριο πολλών αξιώσεων που γίνεται από τις πιο αγαπημένες σου επιλογές για στιλάτη έξοδο στο κέντρο της πόλης.

SIMUL-1

Το Simul gastronomic situ, λοιπόν, άνοιξε μόλις πριν ένα μήνα και κάτι- και ήδη έχει καταφέρει να γίνει talk of the town, με τα πιάτα του να κλέβουν καρδιές. Τις εντυπώσεις κερδίζει και η λιτή και κομψή διακόσμηση του χώρου, με το υπέροχο βιομηχανικού στυλ κεντρικό φωτιστικό να τραβάει τα βλέμματα.

Ceviche-από-ροφό-με-λάιμ-τσίλι-κόλιανδρο-φύκια-γκρέιπφρουπ-και-αφραλα-από-τα-Κύθηρα

Όσο για την κουζίνα, ο σεφ Νίκος Θωμάς παίζει με τις γεύσεις του κόσμου, δημιουργώντας μοντέρνα πιάτα, χωρίς να παραλείπει και κάποιες αναφορές στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπως ο κρασάτος κόκορας με τραχανά και παλαιωμένη γραβιέρα που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Σημείωσε, ότι μιας και στο Simul τον πρώτο λόγο έχουν τα φρέσκα υλικά, το μενού θα αλλάζει αρκετά συχνά, ενώ δε λείπουν και τα πιάτα ημέρας, όπως το φρέσκο ψάρι που προμηθεύεται ο σεφ από ψαράδες της Εύβοιας.

Αυθεντικο-Black-Angus-ribeye-250-gr-με-πατάτα-τζάκετ-και-ξινή-κρέμα

Καθημερινά, εκτός Δευτέρας και από τις 2 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, στο νέο εστιατόριο του Κολωνακίου απολαμβάνουμε μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών, όπως carpaccio κόκκινης γαρίδας με αρωματικό βούτυρο καφέ και φαλάφελ καπνιστής πέστροφας με φουντούκια και πιπεριές Φλωρίνης. Βέβαια, αγαπημένο σου πρώτο θα γίνει, μόλις το δοκιμάσεις, το ceviche από ψάρι ημέρας (εμείς το δοκιμάσαμε με ροφό) με λάιμ, κόλιαντρο, γκρέιπφρουτ και φύκια.

SIMUL-2

Αν θέλεις να εμβαθύνεις για τα καλά στις γεύσεις του βυθού, μην παραλείψεις και ένα αλλιώτικο στιφάδο με χταπόδι σχάρας. Όσο για σαλάτα, το carpaccio λωτού με βαλεριάνα και μαγιονέζα yuzu-δυόσμου συναγωνίζεται τα παντζάρια με χαρούπι, γκοργκοντζόλα, καρύδια και δεντρολίβανο.

Tartare-από-μοσχαρίσιο-κόντρα-με-κρέμα-wasabi-αγγούρι,-σχοινόπρασο,-soya-και-σουσάμι

Στα κυρίως, εκτός από τον κρασάτο κόκορα που είπαμε ήδη, αξίζει να δοκιμάσεις επίσης μοσχαρίσια στηθοπλευρά μαγειρεμένη σε κενό αέρος με υπέροχη καπνιστή μελιτζάνα, ψητά τοματίνια και γραβιέρα, Black Angus rib eye με πατάτα τζάκετ και ξινή κρέμα, καθώς και το αρνί σε καπνιστό κονσομέ με χειροποίητα ζυμαρικά και μαύρο σκόρδο. Τα πιάτα συνδυάζονται ιδανικά με τις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών που βρίσκεις στην προσεγμένη wine list του Simul, ενώ δε φεύγεις και χωρίς να απολαύσεις ένα γλυκάκι, όπως εκλέρ σοκολάτας με γέμιση σοκολάτα κάστανο, crème brûlée με lemongrass και φρέσκια βανίλια ή το ξεχωριστό, ρευστό cheesecake με μύρτιλα.

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737. Κόστος: € 35 – 40/άτομο. Ανοικτά και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr