H Eιρήνη Σολωμού είναι γιατρός. Από τα φοιτητικά της χρόνια στην Ιταλία κράτησε τον έρωτα για την καλή ζωή, το φαγητό, το κρασί. Τα βράδια μετά το ιατρείο η ζωή της μοιράζεται σε ένα wine bar ζεστό σαν αγκαλιά, κλασάτο και χαλαρό συνάμα, τζάζι και σοφιστικέ, με μια Casablanca να παίζει σε repeat στον τοίχο.

J-bisteca

vinarte

Με πάθος για το ιταλικό κρασί, η Ειρήνη, με τον σομελιέ Ηλία Κωνσταντακόπουλο, έχουν φτιάξει μια μικρή επισκέψιμη κάβα που μοιράζεται ανάμεσα στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό αμπελώνα. Με πάθος η Ειρήνη θα σε μυήσει σε άγνωστα ιταλικά οινοποιεία που ανακαλύπτει στα ιταλικά της ταξίδια, από κει που θα φέρει και τα εξαιρετικά αλλαντικά ή τα σπάνια τυριά, όπως το κρασοτύρι της Βερόνας, που συνδυάζεται με το προσούτο κότο, το παστράμι της Δράμας ή το σαλάμι με Chianti της Τοσκάνης, στις ποικιλίες που ταιριάζουν σε μια γευσιγνωσία. Αν δεν το αντιμετωπίσεις σαν μια -λίαν ερωτική- βραδιά στο μπαρ με καλό κρασί, θα τιμήσεις τις ιταλομεσογειακές νοστιμιές του Ιταλού Angelo από τη νότια Ιταλία, σε μια πρωτότυπη λεπτή πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα, σύκο και μέλι, στις casarecci με τραγανό σπαράγγι και speck σε μια διακριτική κρέμα από μασκαρπόνε ή στο cheesecake με κρέμα από κοπανιστή Μυκόνου και ντοματίνια. Η πολύτιμη bistecca alla fiorentina έρχεται ολόσωστα ψημένη πάνω σε καυτή πλάκα από αλάτι Ιμαλαΐων με νοστιμότατες baby πατατούλες και στο τέλος κρατήστε χώρο οπωσδήποτε για τα τραγανά μπισκοτάκια από πολέντα που τρώγονται βουτηγμένα σε γκράπα.

info
Mαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941511

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr