Καθώς κοιτάζω το εντυπωσιακό κτίριο της Σόλωνος να υψώνει την ντιζάιν πρόσοψή του στον ουρανό της άλλοτε καρδιάς του ξενόφερτου lifestyle, σκέφτομαι πως πριν την κρίση, τότε που το Κολωνάκι λάτρευε το ό,τι γαλλικό, θα ήταν δύσκολο να βρεις έναν τέτοιο κομψό, σοφιστικέ, πολυώροφο ναό αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική παραγωγή, τη γεύση της Ελλάδας. Εδώ ξεκινάς από το ισόγειο με μια πίτα που το φύλλο της ανοίγει μπροστά στα μάτια σου για να γεμίσει με έναν μπαχαρένιο, μαγικό κιμά που θυμίζει λαχματζούν και ψήνεται στη στιγμή στο φούρνο, παίρνεις στο χέρι ένα χυμό υγείας από φεσκοστυμμένα λαχανικά στο μπαρ, κατεβαίνεις στο υπόγειο όπου θα βρεις από ψωμί και λαχανικά μέχρι καλλυντικά της νέας ελληνικής παραγωγής, ανοιχτά κάθε ώρα και μέρα της εβδομάδας να κάνεις τα μπακάλικα ψώνια σου και, τέλος, ανεβαίνεις στον όροφο της Φάρμας Μπράλου.

bralou1

Ο Δάμης Πειθής, σε μια σύγχρονη κιβωτό της Φθιώτιδας, εκτρέφει 6 διαφορετικές ράτσες ελληνικά και γαλλικά μοσχάρια, γουρουνάκια, κατσικάκια, προβατάκια και κάθε λογής πουλερικά, ελεύθερα και εντελώς αγνά. Το κρέας έρχεται στο Κολωνάκι όπου μπορείς να το αγοράσεις για το σπίτι σε εξαιρετικές κοπές που θα ζήλευε μια παριζιάνικη boucherie, αλλά η μεγάλη ατραξιόν, που θυμίζει έργο τέχνης, είναι τα ψυγεία της ωρίμανσης που θα σου δώσουν την μπριζόλα σου όπως ακριβώς την ονειρεύτηκες.

bralou

Ένα τέτοιο εκλεκτό κρέας εύκολα το κακοποιείς στον φούρνο του σπιτιού, οπότε σου προτείνω να αφήσεις τα παιδιά της ανοιχτής κουζίνας που έχει οργανώσει ο Μιχάλης Νουρλόγλου να το ψήσουν για σένα με επιβάρυνση μόνο το ΦΠΑ, στον έργο τέχνης όρθιο φούρνο, τον ξυλόφουρνο ή την αμερικάνικη πλάντζα. Στο πιο μικρό αλλά εκλεκτό steak house της πόλης μπορείς να διαλέξεις και από τα ψητά της σούβλας -εξαιρετικά τα κοπανάκια κοτόπουλου- με μια σος μπεαρνέζ και για συνοδευτικό μια πράσινη σαλάτα, μανιτάρια σοτέ, μπέιμπι πατατούλες με μυρωδικά, λαχανικά σοτέ ή έναν υπέροχο πουρέ.

Ένας δίσκος -α λα παλαιά- θα σου προτείνει τα μεζεδάκια της ημέρας, για αρχή έχει ταρτάρ, μους από μοσχαρίσιο συκώτι με μέλι, κρεατόπιτα με μοσχαρίσια ουρά και γιαούρτι, μπομπότα με αγελαδινό βούτυρο και αβγό που σιγομαγειρεύεται, με μπέικον μαύρου χοίρου και γραβιέρα. Κι αν σου λείψει το γλυκό έχει και τσουρέκι εκμέκ και τάρτα σοκολάτα.

info
Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 212 2223600.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr