Ήταν Σάββατο βράδυ, όταν μετά την πολύ καλή παράσταση «Ο Φεγγίτης», που είδα με τις φίλες μου, στο θέατρο Εμπορικόν στου Ψυρρή, αντικρίσαμε στην έξοδό μας το Zampanó. Χωρίς να το έχουμε προσχεδιάσει κατευθυνθήκαμε στο μαγαζί και για καλή μας τύχη μόλις είχε αδειάσει ένα τραπεζάκι για τρεις! Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, αφού είχαμε τόσα να συζητήσουμε για την παράσταση και θέλαμε επειγόντως ένα ποτήρι κρασί και κάτι να φάμε. Το Zampanó ήταν γεμάτο εκείνη τη στιγμή (23.30 περίπου), με παρέες νέων, ξένους αλλά και μια οικογένεια με παιδιά. Ωστόσο, δεν είχε φασαρία και μπορούσες να μιλήσεις άνετα, ενώ από το βάθος άκουγες μια διακριτική, ατμοσφαιρική, μουσική.

Η διακόσμηση και η χαλαρή αυτή ατμόσφαιρα ήταν από τα πρώτα που μας έκαναν θετική εντύπωση, πέρα βέβαια από το όνομα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον φελινικό κωμικοτραγικό ήρωα του «La Strada» Zampanó, έναν περιπλανώμενο performer του δρόμου. Στο χώρο κυριαρχεί το μπαρ, στο οποίο μάλιστα μπορείς και να φας, ενώ οι τσιμεντοκονίες, οι mix & match καρέκλες και τα seventies φωτιστικά δημιουργούν μια χαρούμενη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Πριν καλά καλά τελειώσει η εξερεύνηση του χώρου με τα μάτια μας, προσγειώθηκαν στα χέρια μας 3 κατάλογοι από έναν ευγενέστατο σερβιτόρο. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που μπήκαμε στο μαγαζί μέχρι τη στιγμή που φύγαμε όλο το προσωπικό ήταν χαμογελαστό και φιλικό, με περίσσια διάθεση να κάνει τη δουλειά του.

Επειδή ήταν ήδη αργά δεν θέλαμε να πάρουμε πολλά και λιπαρά φαγητά, αν και είχε πολλά δελεαστικά ο κατάλογος. Έτσι, λοιπόν, παραγγείλαμε μια υπέροχη σαλάτα με πράσινα σαλατικά, κολοκύθι, καβουρδισμένα αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί, κάτι άπαιχτα πιτάκια με γέμιση από σπεντζοφάι (!) και μια ταλιάτα που σερβιριζόταν δυστυχώς μόνο με πατάτες τηγανητές (οι οποίες ωστόσο ήταν πεντανόστιμες και χειροποίητες) και γι’ αυτά μαζί με ένα μπουκάλι λευκό κρασί πληρώσαμε 50 ευρώ! Θα ήθελα να ξαναπάω για να δοκιμάσω κι άλλα ωραία. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά έχει ενδιαφέρουσες επιλογές: burgers (και veggie από φασόλια, μπρόκολο και μανιτάρια), pasta (εδώ ξεχώρισα τα σπιτικά νιόκι από πατάτα και παντζάρι που συνοδεύουν με πέστο ρόκας και ηλιόσπορους) και 7 κυρίως πιάτα, ανάμεσά τους και δύο πιάτα με ψάρι.

Πολύ ενδιαφέρον είχε και η λίστα κρασιών, γιατί είδαμε ετικέτες που δεν συναντάς συχνά από μικρότερες οινοποιίες όπως η οινοποιία Λυραράκη από την Κρήτη, οι Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου από την Καβάλα, ανάμεσά τους και μια ρετσίνα, το Το Δάκρυ του Πεύκου, της οινοποιίας Κεχρή από τη Θεσσαλονίκη! Οι τιμές ήταν πολύ καλές και κυμαίνονταν από 17 έως 28 περίπου ευρώ ανά φιάλη στα λευκά και από 19 στα κόκκινα, στα οποία είχε και magnum επιλογές (1,5lt). Και κάτι ακόμα που ανακαλύψαμε: αν ανέβεις τα σκαλιά και πας στο παταράκι, συνειδητοποιείς ότι αυτό συνδέεται εσωτερικά με το City Circus, τo αδελφάκι hostel του Zampano, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει μόνιμη -ξένη κυρίως- πελατεία από το hostel. Γενικά μάς άρεσε και θα ξαναπάμε! Άλλωστε έχει πολλά θέατρα εκεί τριγύρω…

info
Σαρρή 16, Ψυρρή, τηλ. 213 0233244. Κόστος: €20-25/άτομο. Ανοιχτά και μεσημέρι. Κάθε Δευτέρα και πρωϊνό 08.00-11.00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr