Ο Γιώργος Μότσανος και η γυναίκα του είναι ένα πανέμορφο ζευγάρι που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παραδοσιακό χασάπη όπως τον ξέραμε. Από μικρός στο Καπάνι, πρόσφατα πέρασε στο άσπρο-μαύρο μιας σύγχρονης αισθητικής που θυμίζει μπουτίκ υψηλής ραπτικής και στεγάζει ένα νεο-χασάπικο και ταυτόχρονα ένα απόλυτα ενημερωμένο μπακάλικο που φιλοξενεί όλη τη μικρή παραγωγή της Βορείου Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα, αντικαθιστώντας το σούπερ μάρκετ με τον πιο τοπικό, ελληνικό, υγιεινό και νόστιμο τρόπο.

Με καταγωγή και οι δύο από το Σοχό, εδώ θα βρεις τα κρέατα και τα διάσημα τυριά της περιοχής, βιολογικά αρνιά της Προστιτσάνης, μοσχαράκια και χοιρινά της Αριδαίας, στρουθοκάμηλο από τις Σέρρες, κουνέλι Χαλκιδικής, βουβάλι Κερκίνης, βιολογικό μοσχάρι από την Κοζάνη, ντόπιο αρνίσιο λουκάνικο και κεμπάπ αλλά και αμερικάνικο και αυστραλέζικο angus.

DSC_1622

Τούρτα κοτόπουλου, τηγανιά αγριογούρουνο με πορτοκάλι, χοιρινό καρέ με δαμάσκηνα, γύρο κότας, έτοιμα μπέργκερ από angus και δεκάδες άλλες έτοιμες προετοιμασίες που σε γλιτώνουν από το μαγείρεμα, ενώ από τα ράφια ξεχώρισα τα κατσικίσια γαλακτοκομικά του Μενοίκιο, τα γλυκά ψυγείου του Χατζή (ταούκ κιοκτσού και μαλεμπί), το γάλα του Πεντάλοφου, τις «Γουμένισσες» μουστάρδες, το βαλσάμικο με μέλι και μουστάρδα της Cretan Nectar, τα χαρμάνια μπαχαρικών «Μπαχάρι», τις τσικουδιές με αρώματα φρούτων της Κέντρια, τα τσάγια του Σοχού, τις φυσικές πραλίνες φουντουκιού Δέλεαρ -όνειρο αυτή με το ινδοκάρυδο-, τα μέλια του Σοχού, τα χειροποίητα λουκούμια με λευκή σοκολάτα της «Αλκμήνης» και τα κουλουράκια του «Πετρόμυλου». Πλάι τους, κυριολεκτικά χιλιάδες προϊόντα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να τα βάλεις στην καρδιά και στο πιάτο σου.

info
Γρ. Λαμπράκη 178, Α. Τούμπα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 920686.

Δείτε επίσης
Γιάννης & Γωγώ: Οι κρεοπώλες των Εξαρχείων

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr