Σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Αλίμου, την οδό Δωδεκανήσου, υπάρχει εδώ και λίγες ημέρες ένα μαγαζί που είναι αδύνατον να προσπεράσεις. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά καβουρντισμένου σουσαμιού που στρέφει το κεφάλι σου προς την πλευρά του αλλά και ο κόσμος, αυτός ο ατέλειωτος κόσμος που περιμένει υπομονετικά στη σειρά για ένα κουλούρι! Σταματάς κι εσύ, περιμένεις, «παραγγέλνεις», δοκιμάζεις, κλείνεις τα μάτια και (ουπς!) μεταφέρεσαι νοητά στα μονοπάτια της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έχεις γευτεί τα καλύτερα κουλούρια της ζωής σου. Αυτά τα τραγανά που “σκάνε” στο στόμα σου τόνους σουσαμιού και νοστιμιάς. Κι όμως, είσαι εδώ, στα νότια προάστια της Αττικής, ριζωμένος στην πεποίθηση πως όταν επιχειρεί κάποιος με ποιότητα είναι αδύνατον να μην πετύχει – ακόμη και σε περιόδους κρίσης.

Antzela Karavella

Όπως μας λέει η ψυχή του μαγαζιού με την επωνυμία «Κουλουράδες» κυρία Άντζελα Καραβέλλα: «Ανοίξαμε το μαγαζί μαζί με τον σύντροφό μου, Νίκο Κυριακόπουλο, πριν από δύο εβδομάδες. Ήθελα επιχειρηματικά να κάνω κάτι καινοτόμο και θεώρησα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μια σωστή κίνηση ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε σήμερα. Το κουλούρι είναι ένα ποιοτικό έδεσμα και οικονομικά προσιτό σε όλο τον κόσμο. Όλα τα προϊόντα μας, διότι εκτός από το κλασικό θεσσαλονικιώτικο κουλούρι φτιάχνουμε από την ίδια ζύμη του κουλουριού φραντζολάκια σε διάφορες αλμυρές και γλυκές γεύσεις, παρασκευάζονται καθημερινά στο χώρο μας και δεν έχουμε κανένα τυποποιημένο προϊόν. Πόσα κουλούρια δίνουμε την ημέρα; Γύρω στα 1200! Από την αρχή είχαμε μεγάλη απήχηση στον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄ αυτό».

Μάλλον εμείς είμαστε πιο χαρούμενοι που ανακαλύψαμε τους «Κουλουράδες»!

info
«Κουλουράδες», Δωδεκανήσου 6Α Αλιμος

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr