Τα διάσημα αμερικάνικα κουλουράκια που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την παρασκευή τους, αφού πριν μπουν στον φούρνο βράζονται σε νερό, αποκτούν ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Madeya.

_MG_5932

Τα artisanal -δηλαδή χειροποίητα- bagels που ετοιμάζονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα του Madeya εμπλουτίζονται με ευφάνταστους και νόστιμους συνδυασμούς.

Εδώ δοκιμάζουμε το παραδοσιακό λευκό bagel σκέτο, με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και με ζύμη ολικής αλέσεως. Ξεχωρίζουμε όμως τα bagels που στη ζύμη τους «κρύβουν» νόστιμες εκπλήξεις, όπως τυρί, ελιά, κουρκουμά και φουντούκι, φρούτα του δάσους και κανέλα με σταφίδες.

_MG_6990

Τα γευόμαστε σαν Νεοϋρκέζοι αλειμμένα με τυρί κρέμα ή τα γεμίζουμε με διάφορα υλικά, όπως σολομό μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, δημιουργώντας ένα ελαφρύ γεύμα. Δίπλα τους μερικά επιλεγμένα κρύα ή ζεστά πιάτα και δροσερές σαλάτες κάνουν το μεσημεριανό διάλειμμα, ή το ραντεβού με συνεργάτες και φίλους απολαυστική εμπειρία. Για τις μεγάλες υπογλυκαιμίες υπάρχουν και λαχταριστά γλυκά, αλλά και γλυκά χωρίς γλουτένη.

_MG_6105

Όσο για τον χώρο; Η φιλική εξυπηρέτηση και το κομψό design το αναδεικνύουν σε αγαπημένο meeting point, με το ξεχωριστό φωτιστικό στην είσοδο να κλέβει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, φέτος, η αισθητική του το οδήγησε στη shortlist του διεθνή διαγωνισμού Restaurant & Bar Design Awards.

info
Σκουφά 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388201.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr