Μπριός κάθε είδους, γεύσης και έμπνευσης σερβίρει καθημερινά, τηρώντας σχολαστικά τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας στην εποχή του κορωνοϊού, η πρώτη αυθεντική ελληνική briocherie, που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στο Νέο Ψυχικό.

Μπριός με σοκολάτα, μπριός με σταφίδες, μπριός με κανέλα, μπριός αλμυρά. Όλα αυτά στο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer, ο οποίος έχει συνδυάσει ιδανικά τις γαλλικές τεχνικές με την ποιότητα των ελληνικών πρώτων υλών. Οι προτάσεις πολλές και όχι μόνο γαλλικές ή ελληνικές: για παράδειγμα μπριός royale- το βρετανικού τύπου με πορτοκάλι και φουντούκι ή «μωσαϊκό»- μια μικρή βόμβα σοκολάτας της ρώσικης σχολής- ακόμα και ανατολίτικα bao στον ατμό γεμισμένα με σπιτική μερέντα, ή με μαρμελάδα φράουλα και πολλά άλλα.

Περισσότερες από επτά επιλογές γλυκών και τέσσερις αλμυρών μπριός από τις γαστρονομικές παραδόσεις όλου του κόσμου, καθένα διαφορετικό, καθένα εξαιρετικό. Όπως το πονηρό «γαλλικό»: ευωδιαστή ζύμη με σπανάκι που κρύβει μέσα της ένα ολόκληρο αυγό κι αρτύζεται με σάλτσα μανιταριών -ανάλαφρο, αρωματικό και χορταστικό μαζί, ίσως ο μεγάλος σταρ της βιτρίνας. Υπάρχει μέχρι και «θαλασσινό» με καβούρι, σπαράγγια, σάλτσα κάρυ και φύλλα μουστάρδας.

Ακόμα, τo μπριός γίνεται φωλιά και για να φιλοξενήσει σαλάτες, όπως εδώ τη vegan με κινόα, αβοκάντο και τόφου. Όσο για τις αλμυρές δημιουργίες, το line up συνεχίζεται με το μπριός να γίνεται burger (με το μπιφτέκι να ζυμώνεται και πάλι εδώ), το «μεσογειακό»- ένα pain au lait ψωμάκι που γεμίζεται με προσούτο, πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και πέστο ή π.χ το «θαλασσινό» που περιέχει σουριμί καβουριού, σπαράγγια και φύλλα μουστάρδας. Όλα τα γλυκά ατομικά μπριός υπάρχουν και σε οικογενειακές συσκευασίες to go. Ξεχωριστό είναι και το τετράγωνο «τοστάκι», αφού γίνεται και με μπριοσέ ψωμί για την εκδοχή καπνιστή γαλοπούλα, βούτυρο τρούφας και γραβιέρα Κρήτης.

Από τις 7 το πρωί θα ανοίγει για να σερβίρει επίσης εκλεκτό καφέ. Πρόκειται για έναν μονοποικιλιακό καφέ, 100% Arabica που εισάγεται μόνο για το Brio. H φάρμα στη Βραζιλία λειτουργεί τα τελευταία οκτώ χρόνια έχοντας αποσπάσει έξι φορές το Cup of Excellence. Ετοιμάζουν επίσης ευλαβικά τα φακελάκια των ροφημάτων- της «λουίζας» (που περιέχει επίσης λεβάντα, μελισσόχορτο και χαμομήλι), το «τσάι του βουνού» μαζί με φασκόμηλο, κάρδαμο και δενρολίβανο, όπως και το aqua rosa, τσάι με φρούτα του δάσους και βέβαια πράσινο τσάι. Ροφήματα που μπορεί κανείς να συνδυάσει με τα τέσσερα είδη μελιού που παράγονται μόνο για το κατάστημα: θυμαρίσιο μέλι από τα Δωδεκάνησα, αντιοξειδωτικό ερείκι από την Ικαρία και την Άνδρο, βελανιδιάς από Πήλιο και ένα ακόμη σπάνιο μέλι: βαμβακιού από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ξανθό, απαλό κι ευγενές.

Στο μπαρ σερβίρονται επίσης και τα Brio Super Drinks που δίνουν boost στον οργανισμό, όπως π.χ το «δυναμωτικό» με βρώμη, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένη βερύκοκα και βανίλια. Στο Brio κάθε μήνας θα έχει τον δικό του γαστρονομικό Πρέσβη, ένα ξεχωριστό μπριός σε οικογενειακή συσκευασία. Όλα τα γλυκά μπριός είναι διαθέσιμα και σε οικογενειακό μέγεθος για το σπίτι.

info
Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, Τηλ.: 21 0672 8128. Ώρες λειτουργίας: 7 π.μ – 10 μ.μ.

Matzenta – kuzina del sol: Γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό με κρητική ματιά

Thama: Το νέο εστιατόριο του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο

The Royal Monkey: Το νέο εναλλακτικό στέκι στην Κηφισιά

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr