Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές και οι συνεργάτες του, άνοιξαν πρόσφατα ένα νόστιμο στέκι στη Νέα Υόρκη, που προβάλει στο μέγιστο την ελληνική παράδοση, από το μενού μέχρι τη διακόσμηση του.

Το Fournos Theophilos είναι το μαγαζί που θα θέλαμε να έχουμε όλοι κοντά στη δουλειά μας, για να αγοράζουμε αγαπημένα αλμυρά και γλυκά σνακ και καφέ για πρωινό ή στα διαλείμματα. Οι γεύσεις του δε καθόλου δεν θα μας ξένιζαν, γιατί μπορεί να πρόκειται για Νεοϋορκέζικο μαγαζί, αλλά οι γεύσεις του είναι πέρα για πέρα ελληνικές.

Γι αυτό έχουν φροντίσει ιδιαίτερα οι δύο σεφ του, ο Γιάννης Τσιάκος και ο Διονύσης Λιακόπουλος, που έχουν βάλει στόχο να μυήσουν τους Νεοϋορκέζους στην ελληνική κουζίνα, σερβίροντας τυρόπιτα κουρού, σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο, μπουγάτσα κλασική ή αποδομημένη σε κυπελλάκι, σάντουιτς με ελληνικά υλικά όπως φέτα και γραβιέρα Νάξου και, φυσικά ελληνικό γιαούρτι. Πέρα από τα σνακ, φτιάχνουν και διάφορα πιάτα ημέρας, όπως ψητό κοτόπουλο με θυμάρι και ρίγανη, ενώ από το μενού δεν λείπει και η χωριάτικη σαλάτα. Όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα πάρει πακέτο ή να τα απολαύσει στο Fournos Theophilos και όσοι θέλουν να προσθέσουν κάτι από Ελλάδα και στα δικά τους φαγητά, μπορούν να προμηθευτούν από το κατάστημα και delis.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην αναφέρουμε και δύο λόγια για την εντυπωσιακή διακόσμηση του Fournos Theophilos, για την οποία έχουν χρησιμοποιηθεί αναπαραστάσεις από εικόνες του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Μάλιστα, έμβλημα του είναι ο Καφετζής. Παράλληλα, στον χώρο έχουν προστεθεί πολλά ελληνικά λαογραφικά στοιχεία, όπως τα σεμεδάκια που είναι τυπωμένα πάνω στα σουβέρ αλλά και αποσπάσματα από τον Όμηρο, τον Γεώργιο Βιζυηνό ή από ελληνικές παροιμίες που είναι τυπωμένα πάνω στους τοίχους ή τα χάρτινα ποτηράκια για τον καφέ. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα μαγαζί που αναδεικνύει την παράδοση μας με τον καλύτερο τρόπο.

info
45 West 45th Street, New York, www.fournos.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr