«Ξέρεις, ο κόσμος ταξιδεύει στην Ιταλία για πολλούς λόγους. Όταν όμως επιστρέφει ξανά και ξανά στο ίδιο μέρος το κάνει για δυο λόγους μόνο. Ποιους; For Love and Gelato». Αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο της Jenna.e.Welsh (Love and Gelato) ταιριάζει απόλυτα στον πρωταγωνιστή του geLatino, λίγο αντεστραμμένο γεωγραφικά βέβαια. Γιατί όταν ο Alessandro Fundone επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Πάτρα το 2003 σαν μεταπτυχιακός φοιτητής σίγουρα δεν γνώριζε ότι θα γύριζε ξανά και ξανά. Για τον έρωτα και το gelato…

Απόφοιτος του Gelato University στην Μπολόνια αποφάσισε το 2013 να ανοίξει μια μικρή γωνιά μακριά από το κέντρο της πόλης, στην γεμάτη νεραντζιές πλατεία Τριών Ναυάρχων με την πεποίθηση ότι το προϊόν θα τραβούσε τον κόσμο μέχρι εκεί. Και τα κατάφερε.

Ετσι, γεννήθηκε η πρώτη αυθεντική ιταλική gelateria στην Πάτρα με το όνομα «geLatino» (ge από το Georgia την όμορφη δεσποινίδα που κράτησε στην Πάτρα τον Allesandro και Latino από τον ίδιο…). Χειροποίητο παγωτό (gelato artigianale) από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Το γάλα και η κρέμα γάλακτος έρχονται καθημερινά από πιστοποιημένους μικρούς παραγωγούς, το φιστίκι έρχεται από την Σικελία και το φουντούκι από το Πιεμόντε. Τα φρούτα για τα sorbetti επίσης -λεμόνια, φράουλες, σμέουρα, βερίκοκα- όλα από κήπους.

Στο geLatino καθημερινά θα βρείτε 8 κλασικές κρέμες: Fior di panna (βανίλια με φρέσκια κρέμα γάλακτος), Stracciatella (βανίλια με φρέσκια κρέμα γάλακτος και κομματάκια σοκολάτας), Crema al limone (κρέμα λεμονιού με βανίλια Μαδαγασκάρης), Cioccolato al latte (σοκολάτα γάλακτος), Pistacchio di Sicilia (100% φυσικό φιστίκι Σικελίας), Nocciola di Piemonte (100% φυσικό φουντούκι από το Piemonte της Ιταλίας), Gianduia con Nocciola del Piemonte (σοκολάτα γάλακτος με πραλίνα φουντουκιού από το Piemonte της Ιταλίας) και Cioccolato fondente (μαύρη σοκολάτα). Υπάρχουν, ωστόσο και γεύσεις ημέρας, όπως για τον Ιούλιο το Tricolore (bianco/rosso/Verde) και το Γιαούρτι με σμέουρα και μέντα, καθώς και sorbetti.

Εδώ θα γευτείτε ακόμη σπιτικό Tiramisù καθώς και affogato al caffe ή affogato al Cioccolato, ενώ πρόσφατα ο Allesandro άρχισε και την παραγωγή vegan gelato (Pistacchio, Nocciola και mandorla). Ωστόσο, η μεγάλη αγάπη του Alessandro για τα μαλακά λευκά τυριά και το ανθότυρο δημιούργησε μια καταπληκτική Cassata Siciliana με χειροποίητα γλυκά κουταλιού και καραμελωμένα σύκα, ενώ κατά καιρούς έχει παρουσιάσει και αλμυρές γεύσεις όπως: Κατσικίσιο τυρί με παντζάρι ή γκοργκοντζόλα με καρύδια.

info
Τριών Ναυάρχων 29, Πάτρα, τηλ. 6977 942127

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr