Τα υπέροχα γλυκά του θα μπορούσαν να σερβίρονται τώρα στη διάσημη Fat Duck του Έστον Μπλούμενταλ. Ευτυχώς για εμάς, τον Θανάση Τσαγκλιώτη τον κέρδισε η Ελλάδα και τα γλυκά του μπορείς να τα απολαύσεις στο ζαχαροπλαστείο του στην Καλλιθέα.

la-maison-1

Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης σπούδασε το γλυκό στην Ελλάδα, στη σχολή του Le Notre, δούλεψε στο Ritz, εκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο του Westminster και δούλεψε κοντά στον Ραμόν Μοράτο. Δούλεψε σαν executive pastry chef στο Saint James Hotel (αστέρι Michelin), αλλά το όνειρό του ήταν να πάρει τη θέση του pastry chef στη διάσημη Fat Duck του Έστον Μπλούμενταλ, κάτι σαν να λέμε στην κορυφή του παγκόσμιου γλυκού.

la-maisin2

Στο μεταξύ, είχε ήδη γνωρίσει τη Γεωργία, που περίμενε το πρώτο τους μωρό. Μαζί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όταν στο αεροδρόμιο του γυρισμού, παίρνει το μήνυμα που τόσο ποθούσε: ναι, η θέση πλάι στον Μπλούμενταλ τον περίμενε για μια μεγάλη διεθνή καριέρα! Το ταξίδι της επιστροφής, όμως, είχε ξεκινήσει και κερδισμένη από όλη την ιστορία βγήκε τελικά η Καλλιθέα.

la-maison3

Έτσι, έφτιαξαν ένα δικό τους ζαχαροπλαστείο, όπου ο Θανάσης φτιάχνει τα γλυκά και η Γεωργία «κεντάει» το ντεκόρ της κάθε τούρτας, μια υψηλή ζαχαροπλαστική σε τιμές για κοινούς θνητούς, καμωμένη από σοκολάτα Valhrona και Domori και αληθινό βούτυρο. Ηφαίστειο από μανταρίνι και σοκολάτα μασκαρπόνε, μακαρόν λάιμ με μήλο και κανέλα ή καραμέλα με κάσιους, εκλέρ με βατόμουρο, τάρτα λεμόνι, πάστα μοχίτο, σαβαρέν με ρούμι και φράουλες, τούρτα χαλβάς αλλά και όλα τα παραδοσιακά γλυκά ταψιού, με άρωμα βουτυράτο!

info
Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, τηλ. 216 7006518.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr