Η ιδέα «έπεσε» κάμποσα χρόνια πίσω, μεταξύ τριών πολύ καλών φίλων από το Νιο Χωριό Αποκορώνου. Ελαιοπαραγωγοί και λάτρεις της γης και των καρπών της, αποφάσισαν να πάρουν το προϊόν τους στα σοβαρά, να το βάλουν σε ωραία συσκευασία, να του δώσουν όνομα, να το μάθει ο κόσμος. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Novϵmbϵr extra virgin olive oil και συγχρόνως άρχισε μια μεγάλη πορεία που σύντομα θα τους οδηγούσε εκτός Χανίων και Κρήτης.

Ο Μανούσος Αποστολάκης, ο Νίκος Κοκολαντωνάκης και ο Νικόλας Παπασταματάκης συγκέντρωσαν τις ελιές τους, αγόρασαν και άλλες, παρακολούθησαν σεμινάρια, έμαθαν τα πάντα για την ελαιοποίηση, μετέφεραν τη συγκομιδή των καρπών τον Οκτώβρη και τη διάθεση του φρέσκου ελαιόλαδου τον Νοέμβρη, κι αυτός είναι ο μήνας που τους ενέπνευσε για την ετικέτα τους, αλλά και ο μήνας που κάθε χρόνο πλέον γιορτάζουν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, οργάνωσαν την πρώτη μεγάλη γιορτή τους, με αφορμή τη νέα σοδειά αλλά και τα εγκαίνια του καταστήματος Novϵmbϵr ελαίων ποίηση, που άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 στην Αθήνα. Μοιράζοντας τις δυνάμεις τους μεταξύ Χανίων και Χαλανδρίου, το Novϵmbϵr έχει πλέον παρουσία στη Λεωφόρο Πεντέλης 28, σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής, με industrial και urban αναφορές, σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από τον Χανιώτη designer Αντώνη Ξενάκη.

Στο κατάστημα οι επισκέπτες μυούνται σε μια εξολοκλήρου νέα οπτική πάνω στη φιλοσοφία και στη γνώση των προϊόντων λαδιού. Εδώ φιλοξενείται ολόκληρη η συλλογή των προϊόντων ελαιόλαδου, αποτελούμενων από ελιές της Κορωνέικης ποικιλίας, που φέρει την ετικέτα Novϵmbϵr, καθώς και επιλεγμένα ελαιόλαδα και προϊόντα ελιάς μικρών Ελλήνων παραγωγών με βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στο Novϵmbϵr ελαίων ποίηση πραγματοποιούνται επίσης γευστικές δοκιμές όλων των διαφορετικών ποικιλιών που βρίσκονται στις προθήκες του καταστήματος, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα εκλεκτά προϊόντα.

Αυτή όμως, είναι μονάχα η αρχή για το μακρύ ταξίδι του Novϵmbϵr στις κουζίνες της Ελλάδας και του κόσμου. Ήδη η ετικέτα έχει παρουσία σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας και της Κρήτης, αλλά και στα ράφια γνωστών παντοπωλείων της Αθήνας και μικρών delicatessen store της Ευρώπης (Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία κ.α.). Πολύ σύντομα θα μπορoύμε, επίσης, να κάνουμε τις αγορές μας και στο διαδικτυακό κατάστημα στην ιστοσελίδα www.november.gr

info
Λεωφ. Πεντέλης 28, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6840006.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr