Η Αθηνά Γκικοπούλου-Ντούρα, μαζί με τα τρία της παιδιά, το Νικόλα, το Χριστόφορο και την Αιμιλία, έστησαν στη Βουλής ένα μαγαζί που αγαπά το αυθεντικό ιταλικό gelato.

Η ιδέα του Oggi, που στα ιταλικά σημαίνει «σήμερα», ανήκει στον Ιταλό Καρμέλο Κιαραμίντα, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε λίγο πριν το άνοιγμα του μαγαζιού, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με το gelato σε νεαρή ηλικία. Εργάστηκε σε γνωστή εταιρεία πρώτων υλών παγωτού, μελέτησε εντατικά την τέχνη της παραγωγής του και πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand και εργαστήριο με φιλοσοφία βασισμένη στην εποχικότητα και στην υψηλή ποιότητα των υλικών, το οποίο επεκτάθηκε στη Μπολόνια, στη Βενετία, στο Μιλάνο και στην Τεργέστη και στη συνέχεια τη Βαρκελώνη και το Σαντιάγο ενώ πριν λίγες μέρες, έφτασε και στην Αθήνα.

Η κα Ντούρα, γνώρισε τον Καρμέλο και τη δουλειά του στην Ιταλία, όπου ταξιδεύει συχνά στο πλαίσιο γνωριμίας με τη βιομηχανία του παγωτού για να καλύψει τις ανάγκες των αρτοποιείων-ζαχαροπλαστείων τους σε παγωτό. Στη συνέχεια τα παιδιά της, με διαφορετικές σπουδές έκαστο αλλά λάτρεις της τέχνης του gelato, ταξίδεψαν επίσης στην Ιταλία, εκπαιδεύτηκαν δίπλα στον Καρμέλο και έφεραν το περίφημο brand του στην Αθήνα. Ό, τι βρείτε στη βιτρίνα τους είναι δικής τους παραγωγής φτιαγμένο σε καθημερινή βάση με φρέσκα υλικά εποχής. Το εργαστήριό τους βρίσκεται στο υπόγειο του μαγαζιού ωστόσο η μεγάλη παγωτομηχανή στον μαρμάρινο πάγκο που δεσπόζει στην είσοδο είναι σε λειτουργία επίσης από τις πρώτες πρωινές ώρες παράγοντας ποικιλία καλοφτιαγμένων gelato. Φτιάχνουν περισσότερες από 15 γεύσεις gelato και σορμπέ ενώ θα βρείτε και αρκετές vegan επιλογές. Δοκιμάστε αυτό με το .φιστίκι από το Μπρόντε της Σικελίας, το σορμπέ πεπόνι και το παγωτό φουντούκι με γάλα ρυζιού και το terza nota cacao, με σοκολάτα, πορτοκάλι και ρούμι. Θα το επισκεφτείτε και για τον καφέ τους, ένα εξαιρετικό χαρμάνι της Qualita Prima, που μπορείτε να συνδυάσετε με ένα velvet cake, κρουασάν ή σνακ όπως τσιαπάτα με ιταλικά τυριά και αλλαντικά.

info
Βουλής 17, Αθήνα, τηλ. 2103246995.

Δείτε επίσης

Εσείς θα δίνατε €110 για ένα παγωτό;

Παγωτό χωνάκι: Η γλυκιά συνήθεια που έγινε λατρεία

14 παγωτατζίδικα για super δροσερές απολαύσεις

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr