Τρία χρόνια πριν, δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν στην πόλη τους με δύο βαρβάτα ευρωπαϊκά πτυχία: μηχανικός περιβαντολόγος ο ένας, πληροφορική ο άλλος. Μαζί τους και μια αρχιτέκτων, η Στέλλα Γραμματικοπούλου. Αντί να αρχίσουν τα interviews όμως αποφασίζουν να αφιερώσουν το μέλλον τους στην ελιά και το ελαιόλαδο κι ας μην έχουν πίσω τους ούτε ένα οικογενειακό ελαιόδεντρο.

olicatessen4

olicatessen1

Ένα πρώτο μαγαζί στην Πολίχνη, ένα πρώτο θεσσαλονικιό Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και προσφάτως μια ευτυχής μετακόμιση: ένα ολόφρεσκο μαγαζί στα μαγικά, γραφικά Άνω Λαδάδικα, εκεί που πλέον χτυπά η καρδιά της συμπρωτεύουσας. Μικρό αλλά θαυματουργό, το Olicatessen είναι κυρίως ένας χώρος που αγαπά τις δοκιμές. Βαζάκια ανοίγουν μόνο για σένα, το ψυγείο σε περιμένει να γευτείς τους θησαυρούς του, εδώ δεν ψωνίζεις «στα τυφλά».

olicatessen3

olicatessen

Θα έρθεις να δοκιμάσεις τα καλύτερα ελαιόλαδα της Ελλάδας, να μυηθείς στη νέα γενιά ξιδιών και ελληνικών βαλσαμικών, να δοκιμάσεις 20 από τους εξαιρετικότερους παραγωγούς και μερικά από τα πιο σπάνια γκουρμέ προϊόντα. Πλάι τους, βιολογικά καλλυντικά από κείνα που θα ήθελες να κάνεις δώρο στις κολλητές σου για τις γιορτές, χύμα κρεμοσάπουνο με βιολογικό ελαιόλαδο ή με το μαγικό άρωμα των ανθών της πορτοκαλιάς, τσάγια και εξαιρετικά είδη για το σπίτι σε πολύ καλές τιμές, από χειροποίητα κεραμικά πιάτα που θυμίζουν τζαπανίζ αισθητική μέχρι ποδιές.

15181693_1042316592561622_1806777071139599697_n

Από το ψυγείο με τα τυριά και τα αλλαντικά μπορείς να διαλέξεις ό,τι σου αρέσει για να γεμίσεις μια τραγανή μπαγκέτα, από αλίπαστα της Λέρου μέχρι πιπεριές γεμιστές με φέτα και βασιλικό. Αν θέλεις κάτι γλυκό, τα παιδιά θα σου φτιάξουν γιαούρτι με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, βιολογική γκρανόλα ή ό,τι άλλο διαλέξεις από τα ράφια – εγώ ξεχώρισα το εκλεκτό λημνιό ταχίνι του Αχιλαδέλη.

info
Βίκτορος Ουγκώ 4, Α. Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr