Το γνωστό τυροκομείο κλείνει τα 80 του χρόνια με την τρίτη γενιά των τυροκόμων να συνεχίζει την παράδοση των προγόνων της με μεράκι παράγοντας ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα.

Η ιστορία του τυροκομείου
Ήταν το 1937 όταν ο παππούς Κυριάκος με γάλα από το κοπάδι του στα Μεσόγεια, έφτιαχνε τυρί και γιαούρτι για την οικογένειά του αλλά και για την ταβέρνα που διατηρούσε με την γυναίκα του, την γιαγιά Αλεξάνδρα, στο Μαρκόπουλο. Με το ίδιο τυρί και στραγγιστό γιαούρτι μεγάλωσε και ο γιος τους Χρήστος, που μετέφερε την δεκαετία του ’60 την οικιακή παραγωγή σε μια μικρή τυροκομική μονάδα.

_MG_2854

_MG_2401

Το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από την Νότια Εύβοια και την Κάρυστο αξιοποιείται πλέον στο πλήρως εκσυγχρονισμένο τυροκομείο. Με την τέχνη της παραδοσιακής τυροκόμησης και με τις συνταγές που κληροδοτήθηκαν στη τρίτη γενιά παράγουν την βραβευμένη 12μηνης ωρίμασης φέτα τους μέσα σε βαρέλια οξιάς. Επίσης, φτιάχνουν γιαούρτι με υπέροχη υφή και γεύση, που στραγγίζει φυσικά μέσα σε πάνινες σακούλες, όπως παλιά, παράγουν βούτυρο, κρέμες, ρυζόγαλο και μια σειρά από τυριά εκλεκτής παραγωγής, όλα χωρίς συντηρητικά. Από το Τυροκομείο προμηθεύουν καθημερινά τα επτά καταστήματα λιανικής «Τυροκομείο Κωσταρέλου», περιφερειακά αλλά και το μοντέρνο κατάστημά τους στο Κολωνάκι. Σε όλα θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, με τους οποίους μοιράζονται κοινές αξίες, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται το καθημερινό τραπέζι.

info
www.kostarelos.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr