Δύο επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους, με κοινή αγάπη για το τέλειο cookie, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το πρώτο baked to order spot, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι εμείς ολόφρεσκα μπισκότα τη στιγμή που τα θέλουμε.

Η Αμάντα, γραφίστρια σε πολλές μεγάλες εταιρίες αλλά και freelancer, για 20 χρόνια περίπου, είχε μεράκι και μεγάλη αγάπη για τα cookies. Στον ελεύθερο χρόνο της αυτό που τη χαλάρωνε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν να ψήνει για το παιδί της αλλά και για τους φίλους της αμέτρητες παρτίδες μπισκότων κάνοντας συνεχώς δοκιμές με υλικά και συνδυασμούς. Μέχρι που κάποια μέρα, γνώρισε τον Δημήτρη, που είχε επίσης μεγάλη αγάπη για τα cookies, κυρίως στο να τα απολαμβάνει και όχι στο να τα φτιάχνει, ήταν όμως ειδικός στο marketing, κάτι που τους οδήγησε στην απόφαση να ανοίξουν τον δικό τους χώρο. Έναν μυρωδάτο και γευστικό μικρόκοσμο που θα ειδικεύεται στα cookies, που θα είναι φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και θα φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας.

Και εγένετο το The Cookies Spot, λίγο πριν το καλοκαίρι, σε ένα κεντρικό σημείο στην Κηφισίας στο ύψος των Αμπελοκήπων.«Στόχος μας είναι να χρησιμοποιούμε πάντα τα πιο καλά υλικά», λέει η Αμάντα. «Δεν χρησιμοποιούμε μαργαρίνη αλλά μόνο βούτυρο, τα φιστίκια μας στο pistachio είναι από την Αίγινα, βανιλίνη δεν μπαίνει πουθενά, αλλά χρησιμοποιούμε φυσικό εκχύλισμα βανίλιας, η σοκολάτα μας είναι η βέλγικη Callebaut, ενώ τα φρούτα που βάζουμε στα μπισκότα είναι πάντα φρέσκα και όχι αποξηραμένα».

Έτσι, εξηγείται το τόσο γευστικό αποτέλεσμα αλλά και η ευωδιαστή μυρωδιά των cookies που έρχονται ζεστά και αχνιστά τόσο στο γραφείο, όσο και στο σπίτι μέσω των γνωστών πλατφόρμων παραγγελίας. Παράλληλα, εκτός από cookies το μαγαζί προσφέρει εκλεκτό καφέ, ζεστή σοκολάτα που λιώνουν στη στιγμή, milk shakes αλλά και χειροποίητο παγωτό, που ταιριάζει τέλεια με τα skillets, τα τεράστια cookies που ψήνονται σε ταψάκι και κάνουν ιδανικά για 3-4 άτομα.

Εμείς, τα απολαύσαμε στο γραφείο και ενθουσιαστήκαμε με τα μπισκότα λεμόνι και μύρτιλο, που ήταν γευστικά και πιο ελαφριά από τα σοκολατένια. Οι λάτρεις της σοκολάτας ωστόσο θα «κολήσουν» με το Chocolate chip με ή χωρίς καρύδια, το Double dark chocolate με τη διπλή μαύρη σοκολάτα ή το Brownie με ανθό αλατιού. Το δικό μου καλύτερο ήταν το Peanut butter με φιστικοβούτυρο, ενώ θέλω σίγουρα να δοκιμάσω και το Apple cinnamon, που είδα στον κατάλογο, με βρώμη, μήλο και κανέλα. Για τα παιδιά, το Banana bread με βρώμη, μπανάνα, καρύδια και σοκολάτα είναι το τέλειο σνακ.

«Ετοιμάζουμε από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα πιο ελαφριές και light επιλογές, καθώς είδαμε ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται. Ανάμεσά τους και ένα vegan cookie, που θα είναι παράλληλα και light, καθώς αντί για ζάχαρη έχουμε χρησιμοποιήσει ζάχαρη και λάδι καρύδας, ενώ μέσα στα σχέδιά μας είναι να εντάξουμε και εποχιακούς κωδικούς, που θα ταιριάζουν σε διάφορες γιορτές», συμπληρώνει η Αμάντα. Εμείς δεν εχουμε παρά να τους ευχηθούμε να μεγαλώσουν και να συνεχίσουν να ψήνουν με αγάπη όλο και περισσότερα cookies!

info
The Cookie Spot, Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6983637, Facebook: thecookiespot, Instagram: thecookiespotathens

Δείτε επίσης:
Τα 10 καλύτερα μπισκότα του κόσμου -ανάμεσα τους και ένα ελληνικό

Budino: Το εύκολο γλυκάκι των Ιταλών με μπισκότα και σάλτσα καραμέλας!

Χιλιάδες «μπισκότα τύχης» προσφέρονται ως τέχνη σε έκθεση

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr