Με φιλοσοφία που αγαπά τον ποιοτικό καφέ και προσωπικό στοίχημα να διευρύνουν την παλέτα γεύσεων των επισκεπτών τους, στο εξειδικευμένο καφέ και specialty coffee shop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βλέπουν τον καφέ με άλλη ματιά.

Ένας ζεστός χώρος, γεμάτος χρώματα, φυσικά υλικά και καθαρές μίνιμαλ γραμμές, όπου ο επισκέπτης επιλέγει μπροστά από το ράφι του καφεκοπτείου την ποικιλία της αρεσκείας του για το σπίτι, σε ελληνικό-εσπρέσο ή καφέ φίλτρου, μοιάζει μάλλον με το ιδανικό στέκι για τους λάτρεις του είδους.

Δίνοντας έμφαση στις εξαιρετικές ποικιλίες μοναδικής προέλευσης αλλά και παρέχοντας εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε θέματα του καφέ, στο… σύμπαν του Valenio, γίνεται αποκλειστική χρήση καφέ ανώτερης ποιότητας, κατηγορίας specialty grade. Οι φρεσκοκαβουρδισμένες και προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες καφέ, σε συνδυασμό πάντα με τις κατάλληλες τεχνικές εκχύλισης, από σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα των specialty καφέδων. Η ποιότητα του νερού, τα ειδικά φίλτρα και οι έλεγχοι σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έρχονται να συμπληρώσουν τις απαραίτητες προδιαγρεφές για το ιδανικό φλιτζάνι καφέ.

Για τον καφέ φίλτρου ακολουθούν την τεχνική pour over με dripper, ενώ για τον ελληνικό, η πρώτη ύλη είναι 100% arabica, ένα χαρμάνι specialty coffee από Brazil Lagoa και Ethiopia Guji, με άλεση των κόκκων σε πετρόμυλο την στιγμή της παραγγελίας και παρασκευή στο μπρίκι, πάνω σε καμινέτο.

info
Ικτίνου 6, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2311291518

Δείτε επίσης

Ελενίδης: Η Θεσσαλονίκη σε μια μπουκιά!

Αγορά Βλάλη, Θεσσαλονίκη: Στη στοά των μικρών θαυμάτων

Αφιέρωμα: H Θεσσαλονίκη της γεύσης

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr