Πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, για φρούτα, λαχανικά και γάλα σε σχολεία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Ο προϋπολογισμός αφορά το προσεχές σχολικό έτος 2020-2021.

Ειδικότερα, διατίθενται 145 εκατομμύρια ευρώ για τη διανομή φρούτων και λαχανικών και 105 εκατομμύρια ευρώ για τη διανομή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές. «Είμαστε περήφανοι για τα θρεπτικά, ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα που παράγουν οι αγρότες μας. Χάρη στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για τα σχολεία, τα παιδιά μαθαίνουν για τη διατροφή και τη γεωργία και παράλληλα υιοθετούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έχει λάβει μέτρα ώστε στο φετινό πρόγραμμα να ληφθεί υπόψη ότι πολλά σχολεία σε όλη την Ευρώπη αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2018-2019, χάρη στο εν λόγω πρόγραμμα της Ε.Ε., πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά έλαβαν γάλα, φρούτα και λαχανικά στο σχολείο. Παράλληλα, διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη γεωργία και την ισορροπημένη διατροφή. Φέτος, η εφαρμογή του προγράμματος (σχολικό έτος 2019-2020) έχει επηρεαστεί από το κλείσιμο σχολείων σε όλη την Ε.Ε., λόγω της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διευκρινίσει ότι η συνεχιζόμενη κρίση μπορεί να αναγνωριστεί ως λόγος ανωτέρας βίας, ο οποίος επιτρέπει στα κράτη μέλη να αποζημιώσουν τους προμηθευτές αλλοιώσιμων αγαθών (οπωροκηπευτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων), που προορίζονταν για διανομή στα συμμετέχοντα στο πρόγραμμα σχολεία. Τα προϊόντα μπορούν επίσης να δωρίζονται σε νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις, τράπεζες τροφίμων και παρόμοιες οργανώσεις, ώστε να φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Καμπάνια για τη σίτιση παιδιών που πλήττονται

Κι όμως, κάνει καλό στα παιδιά να παρακολουθούν εκπομπές υγιεινής διατροφής!

Γάλα, η βασική τροφή για σωστή ανάπτυξη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr