Εγκρίθηκε η παράταση των συμβάσεων για τα σχολικά γεύματα, που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορωνοϊού. Έτσι, από τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία και μέχρι τον Δεκέμβριο θα διανέμονται στους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζεστά γεύματα, μέσω του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα 2019-20».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, με την παρούσα απόφαση παρατείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα 2019-20» μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και θα υλοποιηθεί στις σχολικές μονάδες που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όσον αφορά στο μενού, είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα, με στόχο να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών/τριών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και αφορά και τις 5 εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από τον Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες, μετά το πέρας της τελευταίας διδακτικής ώρας. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρώνεται το αργότερο 30 λεπτά μετά το πέρας της τελευταίας διδακτικής ώρας για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν Ολοήμερο πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο, ενώ για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ολοκληρώνεται όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοήμερου, στις 14.00.

Σημειώνεται ότι τα σχολικά γεύματα παρασκευάζονται για να μοιράζονται στις αίθουσες ακριβώς πριν την έναρξη της σίτισης, ώστε να παραμένουν σε ασφαλείς θερμοκρασίες συντήρησης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής:

Δείτε επίσης:
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μενού στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με τα κυλικεία εν μέσω κορωνοϊού;

Πριν χτυπήσει το κουδούνι: 10 συνταγές για το καλαθάκι του σχολείου

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr